Aktualno
StoryEditor

Britanski trgovački lanac Ocado omogućuje ‘verbalnu kupovinu‘ pomoću Alexe

30. Kolovoz 2017.

Kupovina namirnica od sada je postala još jednostavnija zahvaljujući trgovačkom lancu Ocado. Najveći svjetski maloprodajni online lanac najavio je da će postati prvi supermarket u Velikoj Britaniji koji će lansirati aplikaciju za glasovnu kontrolu Amazon Alexa.

>>>Goldman Sachs najavio smrt trgovačkih centara i povratak ‘lokalnih trgovina s dušom’

Aplikacija Ocado za Amazon Alexu, osobni je asistent kojim će se upravljati glasovnim naredbama imat će razne funkcije kojima će korisnicima omogućavati:

  • Dodavanje proizvoda u postojeću narudžbu ili košaru
  • Pretraživanje koji su proizvodi trenutno u sezoni, te kako ih najbolje iskoristiti u pripremi obroka
  • Provjeravanje postojeće narudžbe ili košare kako bi provjerili je li određeni proizvod već dodan
  • Praćenje statusa narudžbe
  • Potvrda vremena do kojeg se postojeća narudžba može izmijeniti

Razvoj ove aplikacije omogućava potrošačima krajnju praktičnost i fleksibilnost kupovine neovisno o tome preferiraju kupovinu preko Ocado.com internet trgovine, iOs ili Android mobilne aplikacije, pametnog sata ili jednostavno korištenjem svog glasa.

Da bi razumjeli sklonosti korisnika, Ocadov tim ugradio je Ocado razgovorni servis temeljen na umjetnoj inteligenciji, koji korisnike podsjeća na već kupljene namirnice te im pomaže da dodaju stvari u svoju košaricu. Više informacija o samom servisu moguće je pronaći na poveznici. Aplikacija je od utorka 29. kolovoza dostupna za preuzimanje putem Amazon računa.

>>>VIDEO: Amazon otvorio trgovine ‘na kotačima’

- Kupovina namirnica treba biti brza, jednostavna i praktična. Korištenjem glasovnih tehnologija napravili smo aplikaciju koja će pomoći našim klijentima dodavanje namirnica u Ocado košare bez ikakvog napora, rekla je Lawrence HeNe, direktorica marketinga u Ocadu.

- Raste potražnja potrošača za što jednostavnijim načinima kupovine, a mi smo prvi supermarket u Velikoj Britaniji koji je ponudio ovakvu tehnologiju, što čini kupcima život lakšim. Alexa će u Ocado košaricu dodati bilo koju namirnicu kada od nje to zatražite. Toliko je jednostavno, dodala je.

15. travanj 2024 04:03