09. listopad 2017.

Brlošić: Mali su podmireni, o nagodbi će odlučivati veliki dobavljači

Predstavnik malih dobavljača u Privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora Matija Brlošić u ponedjeljak je, uoči sjednice tog vijeća, podsjetio kako su potraživanja malih dobavljača prema koncernu gotovo u cijelosti podmirena te je istaknuo da bi u budućnosti u poljoprivrednoj proizvodnji primat trebalo dati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), a ne više velikim tvrtkama.

S obzirom da su mali dobavljači gotovo u cijelosti namireni, Brlošić je novinarima kazao kako je za očekivati da u Stalnom vjerovničkom vijeću neće biti njihova predstavnika, odnosno da će o nagodbi odlučivati veliki dobavljači.

>>>Brlošić: Ako revizija pokaže gubitke veće od očekivanih oni koji loše posluju ‘neće ići dalje’

Istaknuo je i kako su se u ovoj situaciji obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojom proizvodnjom pokazala čvrstima i stabilnima te je mišljenja da bi u budućnosti OPG-ima trebalo dati primat, a ne "ponovo dozvoliti da velike tvrtke u poljoprivredi narastu, prerastu te naprave probleme kao što su sad napravile".

"Misija" završena

Na novinarski upit Brlošić nije želio komentirati blog Ivice Todorića. Kazao je kako nema vremena čitati što gospodin Todorić piše, jer je poljoprivrednik i više vremena provodi u polju.

"Što se tiče Agrokora, mislim da je moja misija bila da se mali naplate, a što sad tko piše i govori, netko drugi će rješavati - Todorić, politika ili netko treći", izjavio je.

Brlošić je jedan od članova Privremenog vjerovničkoj vijeća kojem će na sastanku u podne biti predstavljeni revidirani financijski izvještaj Agrokora d.d. kao i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe Agrokor, nakon čega će biti i javno objavljeni na konferenciji za novinare u 15,30 sati.