Aktualno
StoryEditor

Bruno Škvorc: Bitcoin tržište u Hrvatskoj gotovo da ne postoji. No, nema ni prijevara

13. Studeni 2018.

Na panelu ‘Blockchain i Hrvatska‘ u sklopu četvrtog izdanja trodnevne Konferencije G2.4 doznali smo kako u Hrvatskoj ne postoji tržište za kriptovalute, već se sve svodi na povremene uspješne projekte.

Crypto Investor Hrvoje Prpić napomenuo je kako je prije nekoliko dana obilježeno deset godina otkako je osmišljena prva kriptovaluta bitcoin, a on je prvo veće ulaganje imao 2016. godine. Svoje poslovanje registrirao je na Malti, čija je regulacija najotvorenija za takvo poslovanje.

Vedran Kajić (Cryptotask ICO) je predstavio Initial Coin Offering (ICO), nov način prikupljanja sredstava i investicija u kriptovalutama. Istaknuo je kako je najveći problem investitora to što je tržište kriptovaluta i ICO-a skoro sasvim neregulirano.

[caption id="attachment_367231" align="aligncenter" width="750"] Aco Momčilović, Hrvoje Prpić, Bruno Škvorc, Nikola Škorić, Nikica Tomašić, Vedran Kajić, Foto: Ratko Mavar/Lider[/caption]

Nikola Škorić iz bitcoin-mjenjačnice.hr kazao je kako Slovenija i njezina vlada puno ozbiljnije shvaćaju taj oblik plaćanja, što je dovelo do otvaranja deset tisuća radnih mjesta.

Bitcoin tržište u Hrvatskoj gotovo da ne postoji, no pozitivno je to što kod nas nisu zabilježene nikakve prijevare vezane uz plaćanje kriptovalutama, upozorio je Bruno Škvorc (Bitfalls).

Nikica Tomašić iz Crib Consultinga istaknuo je da je najotvorenija po pitanju regulative Azija, dok Hrvatska, kao i ostatak regije, također spada među otvorenije države.

25. travanj 2024 13:47