Aktualno
StoryEditor

Brutalna istina o seksualnoj eksploataciji djevojčica u Indiji

04. Prosinac 2017.

Silovanje, batine, izgladnjivanje brutalna je praksa slamanja volje djevojčica prodanih u javne kuće u Indiji kako bi postale poslušne i nesposobne za bijeg, pokazuje izvješće udruge za ljudska prava u suradnji s vladom.

Svjedočanstva djece seksualnih robova u istočnom indijskom gradu Kolkati otkriva razmjere nasilja koje trpe djevojčice prije nego što budu stavljene na tržište seksa.

>>> Više od 40 milijuna ljudi u modernom ropstvu

"Trgovci ljudima koriste se taktikom ‘pripremnog razdoblja‘ kako bi slomili otpor djece", kaže Saji Philip iz Međunarodne misije pravde, koja je satavila studiju u suradnji s vladom države Zapadni Bengal.

"Pedesetpet posto preživjele djece bilo je premlaćivano, neka od njih morala su svjedočiti ubojstvima druge djece.  To su krajnje nasilne i okrutne metode", navodi se.

Izvješće o spolnoj eksploataciji djece u Kolkati pokazuje da je više od polovice preživjelih prošlo kroz razdoblje slamanja volje u kojem djecu siluje prvi klijent, ona trpe prijetnje i tjelesno nasilje.

>>> Bivši pripadnik nigerijske vlade: Moje zemljake ‘porobljavaju, sakate i peku poput ražnjića’

Zapadni Bengal sa svojim glavnom gradom Kolkatom područje je na koje otpada 44 posto slučajeva trgovine ljudima u 2016. U tom području je također prijavljeno najviše nestanka djece, prema podacima vlade.

Na temlju intervjua s preživjelima, autori izvješća navode da su djeca bila premlaćivana dva tjedna, kožu su im palili cigaretama, držana su u izolaciji, a jedno je dijete bilo zaključano u sobi bez hrane tijekom 12 dana.

Upravitelji javnih kuća koriste se ucjenama navodnog duga koji preživjela djeca moraju otplaćivati kada uđu u trgovinu seksom, navodi se u izvješću. Djeci se tako govori da ne mogu napustiti javnu kuću dok ne otplate dug za hranu, smještaj, odjeću.

Izvješće nadalje otkriva da jednom kada se slomi volja, jedno dijete služi kao spolni rob za sedam do čak 18 klijenata na dan.

17. travanj 2024 00:45