Korona i biznis
02. rujan 2017.

Brži od Facebooka: Austrijanci predstavili platformu za digitalni život

Austrijska IT kompanija e.com predstavila je nakon tri godine razvoja i uloženih milijun dolara prvu platformu za digitalni život na Kickstarteru i u trgovini Google Play koju se može iskusiti na gotovo svakom uređaju u 2D, 3D i virtualnoj stvarnosti. U virtualnom stanu korisnici mogu razgovarati sa svim svojim prijateljima (primjerice iz telefonskog imenika, e-pošte ili drugih mreža), obavljati videorazgovore, igrati igre, brinuti se za svojega virtualnog ljubimca, slati fotografije i videozapise, ali i koristiti se medijskim sadržajima iz cijelog svijeta.

>>> VIDEO: Virtualna stvarnost i hologrami – budućnost je sada

Naime, izdavači mogu staviti svoje sadržaje besplatno i omogućiti pristup korisnicima iz cijelog svijeta, a tiskani mediji mogu učitati stranice u formatu PDF-a. Tri najveće austrijske medijske kompanije već su pokazale interes.

− Od početka ćemo osigurati da svi mogu doprijeti do svojih kontakata na platformi connect − izjavio je tvrtkin šef Michael Schöggl.

Jedan je od ključnih elementa platforme interaktivno, zabavno i nenametljivo predstavljanje gotovo svakog brenda klijentima. U razvoju projekta može se sudjelovati financijski na Kickstarteru do 15. rujna, a platforma se može preuzeti besplatno u trgovini Google Play uz jamstvo da će sve osnovne funkcionalnosti uvijek biti besplatne.

‘Kad se spojite na connect, svoj medij predstavljate u novom i brzorastućem VR svijetu, bez ometanja, muke i troškova‘, stoji u priopćenju kompanije koja se hvali da je time preduhitrila Facebook.