Aktualno
StoryEditor

‘Buđenje poslovnog proljeća‘: Održana Megatrend konferencija o poslovnoj inteligenciji

24. Ožujak 2017.

 

Megatrend poslovna rješenja, informatička i konzultantska tvrtka, u petak je u zagrebačkom hotelu Dubrovnik organizirala tradicionalno događanje o poslovnoj inteligenciji pod nazivom ‘Buđenje poslovnog proljeća‘.

Na konferenciji su predstavljeni novi alati i funkcionalnosti kako bi procvala poslovna analitika, a organizirani su i tematski stolovi na kojima su sudionici mogli raspravljati o raznim temama kao što je lokacijska inteligencija, skladištenje podataka ili se podružiti s kolegama iz drugih tvrtki.

>>>Kako stvoriti plodno tlo i unaprijediti institucionalni okvir za ulaganje u Hrvatskoj?

Na konferenciji je Ivor Mirošević, Voditelj Odjela za poslovno izvještavanje, APIS IT, predstavio rezultate dugogodišnje suradnje s Megatrendom, te se osvrnuo na procese i funkcionalnosti poslovnog izvještavanja za potrebe javne uprave.

-Već više od 50 godina kao pouzdan partner javnoj upravi pružamo savjetodavne usluge i oblikujemo IT rješenja koja su kvalitetna. Naš je cilj da sinergijom kompetencija i inovativnosti naših zaposlenika postanemo nacionalni referentni centar IT podrške digitalnoj transformaciji.

>>>Zdenko Lucić: Novi šef AIK-a zaslužan je za IBM-ov dolazak

Spomenuo je i neke od najvažnijih projekata koje su proveli, kao što je izgradnja informacijskog sustava carinske i porezne uprave, te OIB i fiskalizacija.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 70 sudionika iz 37 tvrtki koji su imali priliku od svojih kolega saznati najnovije trendove i rješenja u svijetu poslovne analize.

Máté Kiss, iz tvrtke IBM, govorio je o IBM Planning Analytics Express, brzoj i jednostavnoj platformi za poslovnu analizu i planiranje. Platforma sadrži funkcionalnosti enterprise rješenja, a između ostalog, omogućava izradu what-if modela i simulacija, planiranje, budžetiranje i forecasting i slično.

Predrag Stojić, Konzultant za poslovna rješenja, Megatrend poslovna rješenja, govorio je o lokacijskoj inteligenciji, te Integraciji poslovne inteligencije i geospacijalne analize kao izvoru novih kompetitivnih prednosti.

>>>U fokusu IT menadžera u Hrvatskoj su napredna analitika, Cloud i digitalna sigurnost

-U svojoj osnovici lokacijska inteligencija je spoj geospacijalne analize, malo statistike, puno karti i vaše poslovne inteligencije, odnosno poslovnih podataka. Razlog tome je dobiti nove spoznaje, možda i neke stare koje se trebaju ponoviti i ponovno pogledati na drugi način, te dobiti uvide koji prije, tradicionalnim metodama, nije bilo moguće dobiti, rekao je Stojić.

Objasnio je brojne primjene lokacijske inteligencije, koje se mogu naći u području marketinga, upravljanja imovinom, osiguranju i državnoj upravi, koja je i jedan od najvećih korisnika lokacijske inteligencije.

 

20. travanj 2024 10:47