Aktualno
StoryEditor

Buić: Medulin je drugi u Hrvatskoj po indeksu razvijenosti

16. Ožujak 2018.

O tome što je pokrenuto i što je napravljeno godinu poslije po pitanju 10 preliminarnih medulinskih preporuka 2017., govorio je Goran Buić, načelnik Općine Medulin tijekom prvog dana dvodnevne konferencije ‘Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost’.

>>> Započela je dvodnevna konferencija o greenfield investicijama

- Nešto je napravljeno. Vlada RH krenula je u izmjene zakonodavnog okvira. Radi se o izmjenama Zakona o strateškim investicijskim projektima, koji je krovni zakon o investicijama, Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije, Zakona o upravljanju i raspolaganju  imovinom u vlasništvu RH, Zakona o poljoprivrednom zemljištu te Zakona o gradnji, rekao je Buić te istaknuo da jedinice lokalne samouprave moraju znati što žele, a da država mora pružiti podršku.

>>>Ćorić: Smanjenje uvoza i povećanje izvoza – nova energetska strategija do kraja 2018.

Aktivnosti općine Medulin bile su usmjerene u ulaganje u projektnu dokumentaciju i infrastrukturu, rješavanje imovinsko pravnih odnosa, brisanje zabilježbi, provođenje parcelacijskih elaborata, raspolaganje nekretninama te na medijator.

>>>Barbarić: Kapitalne investicije u energetici mogu izravno doprinijeti rastu BDP-a

- Vanjski pokazatelji Općine su da ima najveći prihod u RH (67,6 miljuna kuna), najveći broj noćenja u RH (2,8 milijuna) i druga je jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti u RH, rekao je Buić.

>>> Općina Medulin najbogatija u Hrvatskoj s gotovo 68 milijuna kuna prihoda

Greenfield ulaganja koja su u pripremi su Zabavni centar Campanož, Sportski park i hotel Medulin Active, Kamenolom Cava Romana, Sportski centar Banjole, Hotel 5* Premantura Glavica, Dom umirovljenika te Trgovački centar Valbonaša.

19. travanj 2024 11:54