Aktualno
StoryEditor

‘Bujanje korupcije, nepotizma i klijentelizma‘: Sinčić pozvao Vladu na ostavku

21. Veljača 2018.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić pozvao je u srijedu Vladu premijera Andreja Plenkovića da zbog širenja političke korupcije i nestabilnosti u zemlji podnese neopozivu ostavku.

Na konferenciji za novinare ispred Banskih dvora Sinčić je ustvrdio da su Plenković i njegova Vlada omogućili bujanje korupcije, nepotizma i klijentelizma pa zato Živi zid traži njihovu odgovornost.

>>>Vrdoljak: Proces restrukturiranja Agrokora ne smije ovisiti o jednom čovjeku

- Ova Vlada i saborska većina temelje se na političkoj korupciji koja je počela preslagivanjem HDZ-a i HNS-a i prebjegom Tomislava Sauche. Ta korupcija i sukob interesa su se nakon toga samo širili, pa je ugašeno Povjerenstvo za Agrokor, a nakon toga se proširilo i na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, kazao je Sinčić.

Prozvao je potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koju smatra izravno odgovornom za stanje u Agrokoru, da je od početka davala različite odgovore o tome tko je pisao lex Agrokor .

>>>Petrov traži ostavku ministrice Dalić: Ona i Ramljak su tandem koji je izabrao Andrej Plenković

- Na kraju je banalno ustvrdila da je ona pisala taj zakon. To nije iskren odgovor, mi u taj odgovor ne vjerujemo, ona skriva prave autore toga zakona, rekao je.

Stečaj Agrokora

Plenkovića je pozvao da dođe u Sabor i objasni situaciju, a ako dođe do pokretanje inicijative za pokretanjem opoziva Vlade Živi zid će ju podržati ili sam pokrenuti takvu inicijativu.

>>>Što slijedi nakon Ramljakove ostavke?

Na novinarski upit kakav scenarij sada očekuje Sinčić je odgovorio kako će se vjerojatno imenovati novi povjerenik za Agrokor i produžiti vrijeme rada privremene uprave do srpnja, a nakon toga može se očekivati "crni scenarij", odnosno stečaj Agrokora.

Smatra da je u sadašnjoj situaciji jedno moguće imenovati novog stručnog i sposobnog povjerenika, koji nije u sukobu interesa niti je povezan s Martinom Dalić ili Borislavom Škegrom, i uzdati se u njegovo znanje.

23. travanj 2024 20:12