Aktualno
StoryEditor

Burić: Tri potencijalno najveće investicije u Hrvatskoj dogodit će se u Šibeniku

09. Svibanj 2018.

U Šibeniku traje Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske, manifestacija na kojoj predstavnici lokalnih poduzetnika, lokalne samouprave i državnih institucija razgovaraju o stvaranju poticajnoga investicijskog okružja i pokretanju novih proizvodnih investicija. Trećim ovogodišnjim investicijskim forumom, nakon onoga u Bjelovaru i Rijeci, promovira se Lider invest – projekt kojim Lider treću godinu zaredom prepoznaje, bira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije u kategorijama velikih, srednjih i malih ulaganja kao i one koje su posebno doprinijele izvozu, zapošljavanju, održivom razvoju te zaštiti okoliša.

Investicijski forum otvorio je glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović, te predstavio pojedinosti natječaja na koji se od 15. ožujka do 15. rujna mogu nominirati proizvodne investicije.

- Idealna investicija bila bi ona čiji se proizvodi stotpostotno izvoze, gdje je input stopostotno domaćeg porijekla, koja ima vrhunsku tehnologiju, zapošljava puno ljudi i ekološki je prihvatljiva – rekao je Šajatović i dodao da se projektom Lider invest želi pokazati da se prepreke mogu savladati i dokazati da u Hrvatskoj ima poduzetnika koji se usude investirati u proizvodnju.

Okupljene su pozdravili i Ivan Soža, predsjednik Županijske komore Šibenik, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić, a o investicijama u Šibeniku uvodno je govorio gradonačelnik Željko Burić.

- Potencijalno tri najveće investicije u Hrvatskoj dogodit će se u Šibeniku. Riječ je o 28 hektara bivšeg TEF-a, budućem turističko-stambenom kompleksu u Zablaću poznatom po dolasku Brada Pitta i projekt Podsolarsko u kojem se razvija zona luksuznog stanovanja i turizma – rekao je Burić.

O preprekama za razvoj poslovanja – istraživanju HGK za 2018. govori u nastavku Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša dok će Božica Lapić, pomoćnica ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost izlagati o investicijama i investicijskoj klimi u Hrvatskoj.

Investicijski forum završava okruglim stolom na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj, na kojem će mišljenja razmijeniti Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Mira Krneta iz HBOR-a, Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, Dalibor Marijanović DIV grupa, Boris Miškić, direktor tvrtke Marinetek NCP i Jakov Terzanović, direktor poduzetničke zone Podi.

26. travanj 2024 10:24