Aktualno
StoryEditor

Burilović: Todorić je dobavljačima dao jamstva da stvari idu dobro, da će biti isplaćeni

29. Ožujak 2017.

Prije dva dana održan je sastanak uprave koncerna Agrokor s tridesetak dobavljača, a glavna rasprava vodila se oko duga Agrokor prema dobavljačima koji prema procjenama seže do 16 milijardi kuna. Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore prokomentirao je danas taj susret na marginama Hrvatsko-češkog gospodarskog foruma rekavši da je on trajao manje od sat vremena i, kako kaže, protekao u optimističnom i pozitivnom tonu.

>>>FOTO: Munjevitom brzinom završio sastanak Agrokora i dobavljača

- Gospodin Todorić je dao svojevrsna jamstva da se stvari kreću dobro, da je on pred potpisivanjem određenih ugovora i da će dobavljači biti isplaćeni, rekao je Burilović.

Istaknuo je da se rješenje traži i da će se vrlo brzo naći, te da je on na sastanku s tridesetak najvećih dobavljača sudjelovao kao predstavnik malih i srednjih u lancu u kojem nitko ne smije biti zakinut niti zapostavljen.

>>>Burilović o Agrokoru: Moramo učiniti sve što je u našoj moći da vratimo stabilnost

Po pitanju zakona na kojem Vlada užurbano radi, Burilović smatra da je namjera dobra uz izražavanje nade da neće biti potrebe za njegovom aktivacijom već će se pronaći drugo rješenje.

- Dobro je što je Vlada uključena i pozorno prati, ako bude potrebe za jednim takvim zakonom on će biti spreman na vrijeme, prokomentirao je i dodao kako je zakon još u izradi te da će moći nešto više reći o njemu nakon što Vlada predloži zakon konkretno do kraja i kada on ode pred zakonodavno tijelo.

>>>Agrokor se ‘u potpunosti zalaže’ za poštivanje rokova plaćanja dobavljačima

Objasnio je i da se javljaju mali i srednji dobavljači, koji poput onih velikih imaju problema zbog cash flow-a.

- Javljaju se, naravno, kažu da imaju problema, pošto su ti rokovi, znate i sami, već dulje vrijeme izvan ugovorenih. Imamo i obećanje gospodina Todorića da će se nakon isplate pokušati taj dio uvesti u red, odnosno da će se obveze izvršavati u vremenu u kojem su ugovorene. Naravno da je teže manjima i da oni to teže podnose ali vjerujem da će vrlo brzo doći do isplate i još jednom naglašavam da neće, ni veliki, ali prije svega mali i srednji biti zakinuti i zapostavljeni.

Za kraj je dodao kako je teško odrediti konkretan rok u kojem će se problem riješiti, ali će to biti u najkraćem mogućem vremenu.

03. svibanj 2024 21:02