Aktualno
StoryEditor

C.I.O.S: Poslovanje Grupe je transparentno i usklađeno s regulativom

31. Svibanj 2017.

Tvrtka CIOS, čiji je suvlasnik Petar Pripuz u srijedu ujutro uhićen zbog sumnje u izvlačenje novca i utaju poreza, izvijestila je da "neovisno o provođenju istražnih radnji" sve članice CIOS grupe nastavljaju s redovnim poslovanjem i ispunjavanjem ugovornih obveza, a ističu i da rade zakonito te da su u posljednje tri godine imali čak 15 nadzora poreznih tijela.

"Možemo potvrditi da uprava CIOS grupe surađuje s istražiteljima, a poslovanje grupe je stabilno i transparentno, usklađeno sa svim zahtjevima regulative. U proteklim godinama nad poslovanjem članica grupe provođeni su brojni inspekcijski nadzori svih nadležnih institucija, prema čijim je rješenjima uvijek postupano bez iznimke.

>>> Petar Pripuz uhićen zbog sumnje da je izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza

Samo u posljednje tri godine tvrtke CIOS grupe imale su 15 nadzora poreznih tijela, a inače, prilikom financijskih i poslovnih transakcija kompletna propisana dokumentacija stavlja se na uvid nadležnim tijelima. Samo u 2016. godini članice CIOS grupe, koje zapošljavaju 1.600 ljudi, uplatile su više od 60 milijuna kuna poreza u državni proračun", navode u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama uz suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza Uskok za izvlačenje novca i izbjegavanje plaćanja poreza tereti još 12 osoba, dok se iznos izvučenog novca neslužbeno procjenjuje na gotovo 100 milijuna kuna.

20. travanj 2024 04:48