Aktualno
StoryEditor

C4 Cactus: Obnovljena verzija u povijest šalje klasični C4

19. Studeni 2017.

Citroën je upravo s modelom C4 Cactus otvorio posve novi smjer u svojoj ponudi. Poslije su došli i drugi modeli koji su bazirani na Cactusu. Očito je da se potencijalnim kupcima svidio taj koncept i upravo zbog toga ga je Citroën odlučio i unaprijediti. Tako je predstavljena obnovljena verzija C4 Cactusa koja je iznimno važna jer s njom u povijest odlazi klasični C4 koji, kako sada stvari stoje, neće dobiti nasljednika. Možda promjene u vanjskom izgledu u odnosu na postojeći C4 Cactus i nisu drastične, međutim, u Citroënu naglašavaju da su one dubinske. Vizualno se ističe novim širokim i izražajnim prednjim dijelom, preoblikovanim bokovima te naglašenim i uglađenim stražnjim dijelom s novim LED svjetlima s 3D efektom.

Tehničke novosti

Novi model ima širok i izražajan prednji dio, preoblikovane bokove te naglašen i uglađen stražnji dio s novim LED svjetlima s 3D efektom.

Francuzi će tako nuditi čak 31 kombinaciju vanjskog izgleda, što je najbolji dokaz kako se automobil može doista personalizirati i gotovo da je svaki Cactus zapravo jedinstven. Također, karakteristični airbump više nije na sredini vrata, već je spušten niže, ali i dalje ima svoju funkciju zaštite od ogrebotina i neželjenih udaraca ponajprije u gradskoj vožnji. Najveća je tehnička novost uvođenje ovjesa s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) kojima se uvelike omogućuje dojam letećeg tepiha i prvi put u svijetu u C4 Cactusu predstavljena su sjedala Advanced Comfort. Citroën želi staviti upravo naglasak na udobnost u vožnji i tako se vraća korijenima jer je ova francuska marka uvijek bila sinonim komfora.

https://www.youtube.com/watch?v=BobiWRWWE9E

Sustavi sigurnosti

Motorizacija je već dobro poznata, pa osnovni benzinac razvija 82 konja i dolazi s ručnim mjenjačem. Jača izvedba razvija 110 konja i kupac može birati između ručnog i automatskog mjenjača. Najjači benzinski model ima 130 konja i tu je u igri opet samo ručni mjenjač. Boje dizela trenutačno brani samo jedna izvedba koja razvija 100 konja, a poslije će doći i mišićavija verzija od 120 konja. Kad je riječ o sigurnosti, ovisno o želji kupca, C4 Cactus može biti opremljen s čak 12 sustava za pomoć u vožnji te s tri sustava za umreženost poput najluksuznijih limuzina. C4 Cactus pravo je ‘hightech‘ vozilo. Novi Citroënov model bit će dostupan u Hrvatskoj potkraj proljeća 2018. kada će biti poznate pojedinosti i cijene.

20. travanj 2024 02:16