Aktualno
StoryEditor

Čakovečka Ascalia pobijedila na elitnom njemačkom natječaju za startupove

08. Lipanj 2019.

Hrvatski startup Ascalia pobijedio je ovog tjedna na finalnom pitchu Start.Up! Germany Roadshow, koji organizira krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK) i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, a koji povezuje njemačke i međunarodne startupove, venture capital fondove, gospodarstvenike i predstavnike politike. Ascalia će tako ove jeseni svoje rješenje predstaviti njemačkoj industriji, stoji u priopćenju iz ove čakovečke tvrtke, koja je osnovana prije nepune godine dana.

Ascalijino Industry 4.0 i Smart City rješenje direktno i efektivno odgovara na goruće izazove ere u kojoj živimo: zagađenje, rasipanje resursa, inkompatibilnost opreme, nemogućnost kvalitetnog upravljanja kompleksnim sustavima (moderni industrijski pogoni, gradovi, naselja).

Srce Ascalije je in-house razvijen ADS uređaj koji omogućuje spajanje svake tehnologije proizvedene unatrag 50 godina. Uređaj je uparen sa softverskom analitičkom platformom pogonjenom umjetnom inteligencijom, koja omogućuje predviđanje kvarova, sprječavanje kvarova, smanjenje potrošnje energije, detekciju zagađenja, smanjenje zagađenja, sprječavanje nesreća na radnom mjestu. Marin Bek, suosnivač Ascalije ističe:

- Superiornost našeg rješenja u odnosu na konkurenciju leži u činjenici da Ascalia u sebe može inkorporirati tehnologiju staru i do pola stoljeća!. Na taj način vlasnici industrijskih pogona, gradonačelnici gradova i načelnici mjesta ne moraju kupovati novu opremu, ne gube vrijeme na proces prelaska na novo rješenje, rješenjem dobivaju osjetno manji utrošak energije i manje zagađenje. Ukratko – nagrađeni su osjetnom uštedom novca i vremena. Ovo Ascaliju čini superiornom u odnosu na postojeća rješenja iz Amazon Web Services (AWS), Microsoft IoT-a, Boscha, Emitua, WyzBeea, Auguryja… Ascaliju smo osmislili i kreirali kao vašeg inteligentnog, lojalnog saveznika u nestabilnoj visokotehnološkoj eri u kojoj živimo - rekao je Bek.

 

24. travanj 2024 12:07