Aktualno
StoryEditor

Career Speed Dating - Prvi brzi intervjui poslodavaca sa studentima na FER-u

17. Studeni 2016.

Jedinstveni spoj selekcijskog intervjua i ‘speed datinga‘ Career Speed Dating održat će se prvi put  15. prosinca na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Osmominutni razgovori omogućit će poslodavcima iz IT-a, medijske, telekomunikacijske, automobilske i drugih industrija da otkriju ima li kemije između njih i studenata koji će im se pokušati predstaviti u najboljem svjetlu. Studenti će pritom saznati kakve su im mogućnosti zaposlenja i prakse, ali i kakav dojam ostavljaju na poslodavce. Najuspješniji studenti prema ocjenama poslodavaca bit će nagrađeni, a neki će i osigurati buduću karijeru. To konstruktivno druženje za studente Fakulteta elektronike i računarstva i srodnih STEM fakulteta te veleučilišta u Zagrebu organiziraju Centar karijera FER-a i udruga eSTUDENT koja tim događajem zaključuje svoj Starter mjesec karijera.

Potraga za talentima

– Career Speed Dating okupljanje je koje će studentima omogućiti da se u vrlo kratkom vremenu dokažu potencijalnim poslodavcima, usavrše vještinu predstavljanja i ohrabre se za buduća iskustva u poslovnom svijetu – rekla je Ivana Ištvanović, članica udruge eStudent i koordinatorica Starter konferencije o zapošljavanju mladih, koja se zbog velikog interesa studenata i poduzeća ove godine pretvorila u Starter mjesec karijera. – Sljedeći Job Fair tek je u svibnju, stoga smo odlučili organizirati nešto što će imati isti cilj, ali na posve drukčiji način. Career Speed Dating nešto je novo, što na FER-u još nismo radili, zato vjerujemo da će studentima biti zanimljivo sudjelovati. Poslodavci su se također oduševili – kažu u FER-ovu Centru karijera. Buduće kolege i suradnike na Career Speed Datingu potražit će trideset poslodavaca, a to su Financijska agencija (FINA), Telegra, Ericsson Nikola Tesla, KING ICT, Five, mStart, HŽ INFRASTRUKTURA, Repsly, APIS IT, HashCode, IN2, British American Tobacco (TDR), Stype CS, Superius, Perpetuum Mobile, Iskon Internet, Poslovna inteligencija, Comminus, Undabot, Asseco SEE, Trikoder, GlobalLogic, INFIGO IS, Infobip, Sedam IT, Farmeron, IOActive Europe Limited, AT & S Austria Technologie & Systemtechnik Aktiengesellschaft, Hrvatski Telekom i VIPnet.

Sjajna prilika

– Uvijek tražimo nove ljude, a FER je odličan rasadnik talentiranih inženjera računarstva. Svaka dosadašnja suradnja s FER-om imala je pozitivne rezultate, pa ne sumnjamo da će i ova. Upravo imamo objavljen natječaj za zapošljavanje pet programera te se nadam da ćemo stupiti u kontakt s mnogo dobrih kandidata koji mogu konkurirati za radno mjesto – rekao je Ivan Škaro iz Farmerona koji redovito surađuje s Fakultetom na sličnim okupljanjima, uključujući Job Fair. Davor Pukšić, voditelj ljudskih potencijala za Trikoder i Undabot, tražit će studentska pojačanja za te dvije tvrtke koje se bave razvojem internetskih i mobilnih rješenja. –  Studentima želimo omogućiti da radom na projektima nauče neke od najnovijih tehnologija i da u velikim timovima dodatno izbruse vještine te dobiju radno mjesto i priliku za napredovanje – izjavio je Pukšić. Prijave za studente otvorene su od 16. studenoga 2016., broj mjesta je ograničen.

16. travanj 2024 11:26