Aktualno
StoryEditor

cargo-partner donirao 1.160 pari cipela u dobrotvorne svrhe

12. Travanj 2018.

Međunarodna info-logistička tvrtka cargo-partner koja uspješno posluje i u Hrvatskoj, odlučila je donirati obuću koju krajnji primatelj u Slovačkoj nikada nije preuzeo u logističkom centru u Bratislavi. Ukupno 1.160 pari novih radnih cipela u različitim veličinama uvezenih iz SAD-a bilo je uskladišteno u Bratislavi već nekoliko godina, jer primatelj nikad nije preuzeo pošiljku.

- Na zahtjev primatelja da se roba uništi pod carinskim nadzorom, ponudili smo mogućnost doniranja robe, kaže Tibor Majzún, direktor cargo-partnera za Slovačku.

>>>cargo-partner postao član međunarodne udruge za prijevoz živih životinja

Tvrtka je zatražila dopuštenje carinskog ureda u Bratislavi da se cipele doniraju u dobrotvorne svrhe.

- Želimo zahvaliti carinskim službama na ukazanoj suradnji i sprovedenoj iznimci u odnosu na standardni postupak uz pomoć kojih nam je omogućeno donirati obuću neprofitnim organizacijama, umjesto da je ista uništena u spalionici. Vrlo nam je drago što cipele sada mogu služiti onima kojima su najpotrebnije, dodao je Tibor Majzún.

cargo-partner je osigurao carinjenje i dokumentaciju, te 19. ožujka organizirao dostavu na nekoliko adresa slovačkih neprofitnih organizacija koje pomažu beskućnicima osiguravajući sklonište, zdravstvenu zaštitu, savjetovanje, pomoć pri traženju posla, socijalni rad na terenu, te širok raspon drugih projekata.

>>>Gabor Shoes AG i cargo – partner u suradnji za kompletnu logistiku za cipele i modne dodatke

Jedna od organizacija, STOPA Slovensko, nudi radnu terapiju za klijente koji su izgubili svakodnevnu radnu rutinu tijekom života na ulici.

- To je kombinacija socijalnog rada i urbane ekologije. Naši klijenti rade na revitalizaciji dugo zanemarenih zelenih površina, poput malih vrtova ispred zgrada, zaboravljenih parkova, starijih domova itd. Obzirom da za sve zadatke trebaju dobre radne cipele, zahvaljujući donaciji cargo-partnera taj problem je uvelike olakšan, pojašnjava Pavol Sabela iz STOPA-e .

18. travanj 2024 13:55