Aktualno
StoryEditor

cargo-partner proslavio otvaranje iLogističkog centra pokraj Bečke zračne luke

16. Listopad 2018.

26. rujna cargo-partner je proslavio otvaranje inovativnog iLogističkog centra, uz prisustvo 250 uzvanika, ključnih klijenata i partnera iz regije. Novi iLogistički centar smješten pokraj Bečke zračne luke, započeo je s radom 1. lipnja tekuće godine, točno godinu dana od polaganja kamena temeljca.

>>>cargo-partner službeno započeo izgradnju iLogističkog centra u Ljubljani

Nakon nekoliko mjeseci uspješnog poslovanja, na svečanom otvorenju uprava je zahvalila kolegama koji su sudjelovali u izgradnji centra. Izvršni direktor cargo-partnera Stefan Krauter započeo je ceremoniju s kratkim uvodom, a cijeli program je vodila austrijska novinarka i voditeljica Saša Schwarzjirg. Projektnom timu iLogističkog centra, za uspješnu suradnju osobno se zahvalio i Martin Schenzel, direktor cargo-partner Austrija.

Gala večeru je popratio impresivan akrobatski show ‘Aerial Silk‘ kombinirajući kulinarsku umjetnost i performanse na upečatljiv način. Kao iznenađenje večeri, tradicionalno rezanje vrpce zamijenjeno je piljenjem drvenih trupaca uz pomoć predsjednika uprave Stefana Krautera i Gerharda Schödingera, predstavnika parlamenta Austrije. U tu prigodu su korištene specijalne lančane pile, prozvodi tvrtke Makita, koja je također izgradila novo sjedište u susjedstvu novog centra cargo-partnera.

- Industrija transporta i logistike nikada ne prestaje. U vremenima globalizacije i digitalizacije neprestano moramo zadržati transformaciju i prilagodbu kako bismo ostali na vrhu. Regija bečke zračne luke oduvijek je bila važno čvorište za nas i naš logistički centar, ovim uspješnim projektom stvorili smo ekološki i ekonomski održiv logistički centar, izjavio je Krauter.

cargo-partner iLogistički centar je u potpunosti izgrađen od drveta, za zidne i krovne konstrukcije je iskorišteno ukupnih 4.200 m³ metara drva. Svaki kubični metar drveta, koji ujedno zamjenjuje druge građevinske materijale, smanjuje emisiju CO2 u atmosferi za prosječno 1,1 tonu. Osim toga, drvene konstrukcije su masivni rezervoari ugljika: 0.9 tona CO2 pohranjeno je u svakom kubičnom metru drveta. Za iskorištenih 4.200 m³ drva, koja su korištena u iLogističkom centru, dobiveno je ukupno smanjenje CO2 u iznosu od 8.400 tona.

>>>cargo-partner zabilježio povećanje prihoda u 2017. godini za 26 posto na 698 milijuna eura

Na ukupnoj površini od 12,250 m², iLogistički centar u Fischamnedu sadrži 24,500 paletnih mjesta na visokim regalima, 32,000 pozicija za sitne dijelove, te 2,000 m² za cross-dock. Ovo suvremeno i moderno skladište sadrži namjensku opremu za rukovanje raznim vrstama robe – od osjetljivih malih dijelova do raznih vrsta paleta, standardne, dugačke ili teške robe. Također, cargo-partner nudi kompletan paket usluga za potrebe logistike rezervnih dijelova, maloprodaje i e-trgovine, uključujući širok raspon usluga s dodanom vrijednošću.

S novim iLogističkim centrom, cargo-partner je otvorio 35 radna mjesta, a samo u Fischamedu je 300, od ukupno 500 zaposlenika u cijeloj Austriji. Jedan od glavnih kupaca cargo-partnera u novom iLogističkom centru je ENGEL, vodeći međunarodni proizvođač strojeva sa ubrizgavanjem sa sjedištem u Schwertergu, Austrija. cargo- partner upravlja logistikom rezervnih dijelova ENGEL-a od 1. lipnja 2018. godine.

Tijekom nekoliko planerskih radionica, cargo-partner je procjenio procese i procesna područja potrebna od strane ENGEL-a, za što je iLogistički centar u potpunosti prilagođen svim zahtjevima u pogledu rasporeda i procesa. U razdoblju od tri mjeseca, cargo-partner je prebacio 27,000 jedinica iz ENGEL-ovih proizvodnih postrojenja u novi centar. Prijenos je izvršen glatko i završen je tri tjedna prije roka.

- Kao dugogodišnji i odani partner Bečke zračne luke, cargo-partner je iznimno važan za nas jer razvoj tvrtke ne služi samo za stvaranje i osiguravanje mnogih poslova, već i za jačanje prometnog središta oko naše zračne luke, kaže Wolfgang Scheibenpflug, voditelj upravljanja nekretninama na području Bečkog aerodroma.

Gerhard Schödinger, predstavnik provincijskog parlamenta donje Austrije, također je naglasio važnost ulaganja u poslovno središte i zahvalio cargo-partneru na hrabrosti i inovativnom novoizgrađenom iLogističkom centru, kao i za stvaranje novih i modernih radnih mjesta.

Posljednjih godina, cargo-partner intenzivno ulaže u širenje svojih svjetski ugovornih logističkih kapaciteta. Uz projekt u blizini Bečke zračne luke, najnovija ulaganja uključuju nove iLogističke centre u Sofiji i Ljubljani, kao i kontinuirano proširenje centra u Dunajska Streda, Slovačka.

>>>Vožnja kamiona, segwaya i Rimčevog Greypa na Danima otvorenih vrata Cargo-partnera

Posebnu oznaku “iLogističkog centra” imaju skladišta koja je konstruirao cargo-partner, omogućujući dublju integraciju s kupcima uz ponudu prilagođenih rješenja i procesa. cargo-partner digitalizira svoje procese od 2000. godine i pruža svojim klijentima sveobuhvatne usluge upravljanja opskrbnim lancem, koristeći online SPOT platformu.

18. travanj 2024 14:46