Aktualno
StoryEditor

cargo-partner službeno započeo izgradnju iLogističkog centra u Ljubljani

20. Rujan 2018.

Međunarodna info-logistička tvrtka službeno je obilježila početak izgradnje modernog skladišnog objekta 30. kolovoza u blizini zračne luke Ljubljana.

>>>cargo-partner postao član međunarodne udruge za prijevoz živih životinja

Početak rada iLogističkog centra sa ukupnih 25,000 m² skladišnog prostora je predviđen za 2019. godinu. Službeno obilježavanje izgradnje održano je 30. kolovoza na gradilištu “L8” u suradnji s austrijskom gospodarskom komorom (WKO). Na događaju su sudjelovali ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, ravnatelj Advantage Austria Ljubljana, Dr. Peter Hasslacher, predstavnici austrijske gospodarske komore u Sloveniji, te drugi politički i medijski predstavnici. Na manifestaciji su ujedno bili nazočni Stefan Krauter, predsjednik uprave cargo-partner, i Viktor Kastelić, direktor cargo-partner Slovenija.

- Ulažemo u Sloveniju jer vjerujemo da će ova posebna lokacija u blizini luka Koper i Trst ostati važna pozicija koja povezuje Aziju i Sredozemno more, kao i zemlje bivše Jugoslavije, Transilvaniju, Mađarsku, Austriju, Južnu Njemačku, te dijelove Sjeverne Italije. Nakon marljive i profesionalne faze planiranja, sada slijedi produktivna faza izgradnje. Želimo izgraditi centar kojim ćemo se svi ponositi i koji će biti najbolja preporuka za sve logističke izazove u regiji, kazao je Krauter.

>>>Modernizirana cargo-partner web stranica

- Slovenija se nalazi na raskrižju Zapadne i Jugoistočne Europe – ne možete je zaobići. Luka Koper glavni je prolaz za robu koja dolazi iz Azije u Srednju Europu, a zračna luka Brnik je drugo najvažnije prometno čvorište u zemlji. Posljednjih godina država je prepoznala prilike koje nudi logistika kao strateška industrija na najvišim razinama i počela je ulagati u potpuno iskorištavanje njenih potencijala. Naš logistički centar je samo jedan kamen u ovom mozaiku prilika, izjavio je Kastelić.

- Drago mi je što Slovenija, zahvaljujući povoljnom geostrateškom položaju i povezanosti s regionalnim tržištima, dobiva važnost kao logističku prednost. Zahvaljujući investiranju cargo-partnera u iLogistički centar svi zajedno ostvarujemo više vrijednosti prateći održive principe. cargo-partner je odabrao Brnik, jednu od najvažnijih ulaznih prometnih središta i iskreno želimo da ovo mjesto nastavi cvjetati u budućnosti. Ovakav razvoj biti će podržan ulaganjima u tom području, što će također značajno pridonijeti globalnoj konkurentnosti slovenskog gospodarstva, kaže Počivalšek.

>>>Cargo-partner gradi iLogistički centar u Ljubljani

Novi iLogistički centar imati će više od 20.000 paletnih mjesta na više od 25.000 m² skladišnog prostora, a također će sadržavati 6000 m² prostora za sitne dijelove i pakiranje, 5.000 m² za cross- dock i nepaletiziranu robu, te 4.000 m² uredskog prostora. Smješten neposredno uz zračnu luku Ljubljana, te udaljen svega 20 min od centra grada, novoizgrađeni centar osigurati će izravnu vezu prema autocesti A2. S 44 kamionske utovarne rampe, objekt će biti dobro opremljen za svakodnevni brz prihvat i otpremu robe prema okolnim područjima. Centar za iLogistiku otvoriti će preko 100 novih radnih mjesta i snažno će pridonijeti daljnjem razvoju regije.

19. travanj 2024 07:05