Aktualno
StoryEditor

Čateks: Odlučili smo biti prva karika i pokretač sljedeće generacije vojnih tkanina

25. Travanj 2017.

- Praćenjem trendova na tematskim sajmovima dobili smo uvid u smjer kretanja tržišta i važnost temeljne komponente svakog vojnika - funkcionalna tkanina visokog standarda. Sukladno tome u suradnji s partnerima – proizvođačima vlakana i prediva, odlučili smo biti prva karika i pokretač sljedeće generacije vojnih tkanina, objavio je Čateks.

U priopćenju te tvrtke stoji kako su pratili prikrivno i detekcijsko tržište te u skladu s time razvili liniju prikrivnih tkanina ciljano za MORH, a vođeni vlastitim R&D izradili su i prikrivne šare za širu upotrebu.

>>> Hrvatsku vojsku oblači, naoružava i hrani 27 domaćih tvrtki

Kvalitetniju i bolju IR detekcijsko-prikrivnu komponentu, kako navode, službeno će predstaviti na sajmu ASDA Split koji se odvija u Spaladium Areni od srijede do petka. Predstavljanja su zakazana za srijedu od 12 do 17 sati, četvrtak od 10 do 17 i petak od 10 do 15 sati.

- Čateks je jedno od najvećih tekstilnih poduzeća u regiji te jedno od najstarijih u jugoistočnom dijelu Europe, a naša inicijativa pokazuje kako planiramo zauzeti značajnu ulogu na tržištu, izjavio je Davor Sabolić, direktor Uprave Društva koje sačinjavaju tri proizvodna centra: Tekstil (tkaona i dorada tkanina), Politeks (prevlačenje i laminiranje) te Konfekcija.

Čateks je posljednjih godina tržišno ojačao svoje pozicije kao proizvođač tehničkih tkanina i materijala za specijalne namijene, stoji u priopćenju.

24. travanj 2024 07:27