Aktualno
StoryEditor

Catherine Deneuve na dražbi prodaje odjeću Saint Laurenta

29. Listopad 2018.

Francuska glumica Catherine Deneuve koja je prije nekoliko dana napunila 75, odlučila je krajem siječnja na dražbi prodati odjeću s potpisom svojega omiljenog modnog kreatora, Yvesa Saint Laurenta, objavio je u ponedjeljak Christie‘s.

Kaputi, haljine, kostimi, modni dodaci... više od 300 predmeta, većinom unikatnih, što ih je za svoju veliku prijateljicu i muzu izradio veliki modni dizajner, naći će se na popisu kataloga.

>>>Catherine Deneuve ponudila ispriku zbog pisma o slobodi udvaranja

Dražba će se održati istodobno kad i Pariški tjedan visoke mode u siječnju, a organizatori očekuju da će privući brojne međunarodne kupce.

[embed]https://twitter.com/afpfr/status/1056845849051979776[/embed]

U prostorijama pariškoga Christie‘sa u ponudi će biti 150 glumičinih predmeta, a ostali će na prodaju biti ponuđeni isključivo putem interneta.

"Danas se, uz puno sjete odvajam od svoje kuće u Normandiji u kojoj sam čuvala sve te predmete. Riječ je o kreacijama iznimno talentiranog čovjeka čiji je cilj bio učiniti žene još ljepšima", poručila je glumica u kratkoj poruci koju je objavio Christie‘s.

>>>Trudite se da starite što dostojanstvenije

Yves Saint Laurent glumicu je odijevao više od 40 godina - na sceni i u stvarnom životu.

Zainteresirani će Saint Laurentovu garderobu u vlasništvu slavne glumice moći razgledati od 19. do 24. siječnja u pariškom Christie‘su.

19. travanj 2024 19:53