09. lipanj 2017.

FOTO: Centar za vozila Hrvatske uspješno organizirao generalnu skupštinu CITA-e

U organizaciji Centra za vozila Hrvatske d.d. održana je trodnevna međunarodna konferencija i opća skupština CITA-a. Riječ je o međunarodnoj organizaciji koja objedinjuje privatne i javne tvrtke te institucije koje se bave tehničkim pregledima vozila. Ovo je drugo takvo okupljanje struke kojem je domaćin bio CVH, prvo je održano 1982. godine. Time je Centru za vozila Hrvatske odano priznanje od kolega iz cijeloga svijeta. Konferenciji su prisustvovali Bart Martens iz Europskog parlamenta, Walter Nissler iz Gospodarske komisije za Europu UN-a, Marc Shotten iz Svjetske banke te Mervyn Edwards iz britanske tvrtke Transport Research Laboratory.

>>>Davorin Pavlović: Ne bojimo se MUP-ove analize CVH i sustava tehničkih pregleda

Glavna tema konferencije bila je „Partnerstvo za poboljšanje sigurnosti cestovnog prometa i zaštite okoliša“ te su brojni predavači i sudionici predavali i raspravljali o svim aspektima ovog vrlo bitnog pitanja. Istaknuto je i kako je sigurnost na cestama neodvojiva od tehničke ispravnosti. Kako bi se ona postigla neophodna je sinergija servisa za tehnički pregled, obrazovnog sustava, medija, proizvođača, servisnih radionica, civilnih organizacija i organizacija za zaštitu potrošača te vladinih tijela. Informacije koje se projiciraju kroz navedene subjekte stvaraju generalnu sliku o važnosti tehničkog pregleda koju je potrebno osvijestiti u javnosti. Također, dio programa posvećen je strategijama zaštite okoliša od zagađenja koje generira cestovni promet i njenoj povezanosti s tehničkom ispravnošću vozila.

>>>Sigurna je vožnja moguća jedino ispravnim vozilom

„Ovako dobro posjećena i uspješna konferencija kruna je predanog rada u Centru za vozila Hrvatske. Nema ništa ljepšeg od toga kada ste domaćin kolegama iz cijeloga svijeta. Svi su pohvalili organizaciju, predavanja i ambijent, a naravno i Zagreb i našu lijepu Hrvatsku. Brojni stručnjaci prenijeli su svoja znanja i iskustva na najbolji mogući način i vjerujem kako će od ove konferencije koristi imati svi dionici u sustavu održavanja sigurnosti prometa na cestama kao što su nadležna ministarstva i ostala državna tijela, udruge građana, itd.“, povodom Međunarodne konferencije i generalne skupštine CITA-e koja se održala u Zagrebu, izjavio je Davorin Pavlović, predsjednik uprave CVH, prema priopćenju tvrtke.