Aktualno
StoryEditor

CERP: Zaprimljena jedna obvezujuća ponuda za crikvenički Jadran

15. Siječanj 2018.

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je u ponedjeljak na svojoj internetskoj stranici kako je pristigla jedna  zajednička obvezujuća ponuda za kupnju 34.754.768 dionica društva Jadran,  što čini 70,74% temeljnog kapitala društva. Ponuditelji su mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje  i Erste koji su ponudili 5,9 milijuna kuna veći iznos od početne cijene dionica, odnosno gotovo 200 milijuna kuna.

>>> Dionice crikveničkog Jadrana od srijede ponovno za Zagrebačkoj burzi

Trgovačka društva PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima u svoje ime, i za račun: PBZ CROATIA OSIGURANJE obveznog mirovinskog fonda kategorije A, i PBZ CROATIA OSIGURANJE obveznog mirovinskog fonda kategorije B, Zagreb, Radnička cesta 44, Republika Hrvatska i ERSTE d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, u svoje ime i za račun: ERSTE PLAVI obvezni mirovinski fond kategorije B, ERSTE PLAVI obvezni mirovinski fond kategorije A, ERSTE PLAVI EXPERT dobrovoljni mirovinski fond, Zagreb, Ivana Lučića 2/a, Republika Hrvatska, su za kupnju dionica društva JADRAN d.d., Crikvenica koje su predmet prodaje ponudili cijenu u visini od 199.839.916,00 kuna, što predstavlja 5.908.310,56 kuna veći iznos od početne cijene koja je utvrđena u iznosu od 193.931.605,44 kuna za dionice iz prodaje, stoji na stranici CERP-a.

Navedena trgovačka društva u svojoj obvezujućoj ponudi obvezuju se izvršiti i dokapitalizaciju u novcu iz vlastitih sredstava u iznosu od 200 milijuna kuna i to u roku od šest mjeseci od sklapanja Ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva JADRAN d.d., Crikvenica.

Podsjetimo, javni poziv za prodaju dionica crikveničkog Jadrana koje su u vlasništvu države i CERP-a objavljen je početkom studenoga prošle godine. Na taj poziv javila su se 22 zainteresirana investitora, a rok za predaju obvezujućih ponuda, pomaknut je s 27. prosinca 2017. na 15. siječnja ove godine.

>>> Država prodaje većinske udjele u hotelima Maestral, Makarska i Jadran

Nakon brojnih neuspješnih pokušaja, pristigle su i obvezujuće ponude za Club Adriatic, Hotel Maestral i Hotel Makarska.

Slobodni smo izraziti iznimno zadovoljstvo što je CERP osim obvezujuće ponude za kupnju dionica trgovačkog društva Jadran d.d. zaprimio i obvezujuće ponude za kupnju trgovačkih društava iz turističkog portfelja (Cluba Adriatic, Hotela Maestral i Hotela Makarska), posebno imajući u vidu činjenicu da su ponude zaprimljene nakon nekoliko pokušaja neuspješnih prodaja unazad nekoliko godina, kažu iz CERP-a.

Stručne službe CERP-a će u narednim danima izvršiti detaljnu analizu zaprimljene ponude za kupnju dionica turističke tvrtke Jadran.

20. travanj 2024 10:16