Aktualno
StoryEditor

Cijena plina za kućanstva jednaka za cijelu ogrjevnu sezonu

01. Rujan 2018.

Vlada je na prošlotjednoj sjednici predložila Uredbu o dopuni Zakona o tržištu toplinske energije, kako bi se osiguralo da se kupci toplinske energije iz kategorije kućanstava mogu tijekom cijele ogrjevne sezone koristiti odredbom o jednakoj cijeni plina.

>>>Međunarodni susret stručnjaka za plin: Očekuje se rast cijena plina

Cilj Uredbe je postizanje jednakog pravnog položaja kategorije kućanstava koja kupuju toplinsku energiju proizvedenu iz plina u odnosu na krajnje kupce plina iz kategorije kućanstava koji se direktno koriste plinom u obvezi javne usluge, prije početka nove ogrjevne sezone.

>>>Hera: HEP opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina

Proizvođači toplinske energije koji kupuju plin za potrebu opskrbe toplinskom energijom kupaca iz kategorije kućanstava imaju pravo plin nabaviti prema reguliranim uvjetima do trenutka do kada se u potpunosti ne deregulira tržište plina, odnosno do 31. ožujka 2021.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

 

28. travanj 2024 15:11