17. ožujak 2019.

Cijene taksija u Zagrebu: Provjerite koji prijevoznik je najisplativiji, a koji najskuplji

Luka Hitrec
Luka Hitrec

Povodom sniženja cijena usluga Cammeo i Eko taksija provjerili smo cijene ostalih taksi prijevoznika u gradu Zagrebu te ih usporedili. Razlike u voznom parku različitih prijevoznika i njihovoj sposobnosti snalaženja u gradskom prometu u ovom slučaju nisu bitne. Najvažnija nam je cijena usluge. Kako bismo što točnije razvrstali sve taksi prijevoznike prema cijeni, odredili smo rutu od ureda redakcije Lidera u Zagrepčanki do Autobusnog kolodvora na Držićevoj aveniji koja iznosi oko 3,5 kilometara. Što smo plaćali i zašto pročitajte u nastavku.

Radio Taxi Zagreb (1717)

Radio Taxi posluje već dugi niz godina u gradu Zagrebu, a prepoznat ćete ih po plavoj boji oznaka na automobilu. Cijena početka vožnje Radio taksijem iznosi 10 kuna. Ovo je zasigurno najskuplja opcija vožnje taksijem u gradu Zagrebu, zasad. Po prijeđenom kilometru ćete platiti 6 kuna, a ako vas trebaju pričekati, to će naplatiti 40 kuna po satu što bi značilo oko 70 lipa po minuti. Prijevoz prema zadanoj ruti od Zagrepčanke do Držićeve smo platili  30,62 kuna što je zasigurno najviše u odnosu na ostale.

Zebra Taxi (072 9090)

Zebra Taxi također posluje već dulji period po ulicama metropole. Početak vožnje Zebrinim taksijem iznosi 8,50 kuna dok će vas svaki kilometar koštati 5,90 kuna. Cijena čekanja stranke nije jasno istaknuta, međutim taksimetar uključuje i cijenu vremena čekanja stranke pa stoga pripazite da ne kasnite na već naručen taksi. Prijevoz ovim taksijem smo platili 28,30 kuna.

Uber

Uber aplikacija se na našem tržištu pojavila prije 4 godine. Aplikacija dopušta naručitelju pregled cijene puta, kilometražu, ali isto tako i osobne podatke o vozaču. Uberov start je 6 kuna, dok kilometar vožnje košta 3,60 kuna. Uber za razliku od klasičnog taksija naplaćuje i 1,20 kune po minuti vožnje, a minimalna cijena vožnje ne smije biti ispod 13 kuna. Naplaćuje se i otkazivanje vožnje, ali samo unutar predočenog vremenskog roka dolaska vozača. Primjerice, ako odgodite vožnju putem aplikacije 5 minuta prije nego što je vozač stigao na zakazano mjesto vrlo vjerojatno ćete morati platiti 15 kuna kao naknadu za otkazivanje. Ako se Uberom vozite u gužvama, također očekujte udvostručenje cijene vožnje. ‘Price surge‘ se dogodi kada gužve na prometnicama i nedostatak slobodnih vozača u vrijeme velike potražnje za vozilom rezultira dužim vremenom čekanja, vožnje, ali i stajanja u prometu. Kako bi se vozaču u ovoj situaciji nadoknadilo utrošeno gorivo i vrijeme, cijena ponekad naraste na duplo veću od uobičajene. Aplikacija je za našu rutu procijenila da će koštati maksimalno 33 kune, međutim platili smo 31 kunu. Uobičajene gužve u tom predjelu grada u ovo doba nije bilo, tako da smo prošli malo jeftinije od očekivanog.

BOLT (ex Taxify)

Bolt je jedna od novijih aplikacija na tržištu koja se vodi sličnim načinom poslovanja kao Uber. Skidanjem njihove aplikacije nude se mogućnosti naručivanja vozila, procijene troškova puta, praćenja naručenog vozila, ali i zapošljavanja vozača. Start Boltovog taksija iznosi 6 kuna, a vožnju naplaćuju 60 lipa po minuti uz 3.60 kuna po kilometru. Ono što čini BOLT profitabilnijim za vozače je činjenica da uzimaju manji postotak cifre svake vožnje u odnosu na Uber. Neslužbeno, Boltov taksist nam je rekao da Bolt uzima 15 % dok Uber uzima 25 %. Pošto se ovdje ipak radi o aplikacijama, a vozači sa svojim prijavljenim obrtima nisu strogo zakonski vezani koristiti samo jednu od ove dvije aplikacije dosta često ćete čuti kako neki od njih koriste obje. Bolt aplikacija je procijenila vožnju od maksimum 27 kuna, ali smo platili 25,50 kuna.

RIDE2 Taxi (1616)

RIDE2 je jedna od novijih taksi kompanija na ulicama grada Zagreba. Nude standardnu uslugu automobilom i kombijem, ali i luksuzniju varijantu prijevoza u Mercedesu. Cijena početka vožnje standardnim taksijem koštat će vas 5 kuna, odnosno 5,50 kuna po prijeđenom kilometru. RIDE2 garantira besplatnih prvih 15 minuta čekanja, odnosno prvih sat vremena ako vožnja počinje na aerodromu. Vožnja kombijem ili jednim od premium vozila je duplo skuplja, primjerice vožnja kombijem će koštati 20 kuna pri startu, odnosno 15 kuna po kilometru. Luksuzniji put u Mercedesu E-klase koštat će vas 10 kuna pri početku, odnosno 8 kuna po kilometru dok je V-klasa kombija iste marke par kuna skuplja. RIDE2 isto tako nudi i povoljne shuttle prijevoze od i do Ljubljanske zračne luke. RIDE2-ov taksi nam je procijenio vožnju do 25 kuna, koliko smo i na kraju platili. Ovo je zasigurno najniža cijena prijevoza među svim taksistima koju smo platili za našu trasu.

Taxi Cammeo (1212)

Cammeo

Start u Cammeu košta 5 kuna, a svaki prijeđeni kilometar 3 kuna. Čekanje se naplaćuje kunu po minuti, stoga požurite na dogovorenu vožnju. Minimalna cijena prijevoza je 13 kuna, stoga ako želite zvati taksi kako bi skratili put od par kvartovskih blokova, možda bi bilo pametnije da potražite neki drugi oblik prijevoza. Zadanu rutu od Zagrepčanke do Autobusnog kolodvora su nam naplatili 29,20 kuna.

EKO Taxi (1414)

Eko taxi

EKO Taxi nam je naplatio najmanju cijenu u usporedbi s ostalim, starijim taksi tvrtkama. U EKO Taxiju taksimetar počinje vožnju na 4 kune. Prijeđeni kilometar koštat će vas 3,60 kuna dok čekanje naplaćuju 90 lipa po minuti. Vozači Eko taksija neće prihvatiti vožnju ispod 12 kuna, razumljivo s obzirom na dostupnost taksija u gradu Zagrebu i relativno nižu cijenu prijevoza u odnosu na ostale. EKO Taxi također nudi ShuttleFly Zagreb uslugu kojom povezuje unutrašnjost grada sa aerodromom Dr. Franje Tuđmana. Start ShuttleFly vožnje tako će vas koštati 12 kuna, a sama tarifa vožnje će biti 8 kuna po kilometru. Čekanje se u ovom slučaju naplaćuje 100 kuna po satu. Naša vožnja je koštala 29,42 kuna.

Taxi Zagreb

Na internetu postoji još prijevoznika koji se nazivaju Taksi Zagreb (npr. Taxi Zagreb 3272, ili Taxi Zagreb 3430), međutim na njihovim telefonima se nitko ne javlja.

[caption id="attachment_378746" align="aligncenter" width="486"] Usporedbe cijena taksija[/caption]

U svrhu prelaženja kratkog puta bez gužvi na prometnicama čini se da najoptimalniju cijenu nude Uber i Bolt. Njihovi resursi su dostatni te mogu pokriti i šire područje oko grada Zagreba, uključivo i aerodrom. Za duži put uz dosta gužve i stajanja ipak preporučamo jednu od starijih zagrebačkih taksi kompanija iz razloga što naplaćuju samo fiksnu cijenu po kilometru, bez dodatne tarife bazirane na minuti provedenoj u vozilu kao u slučaju Ubera ili Bolta. Bolt je zasigurno jeftiniji od Ubera, razlika je u par kuna, dok se među ostalim autotaksi prijevoznicima ističe RIDE2 kao najjeftinija opcija.