Aktualno
StoryEditor

Club Adriatic: Dubinsko snimanje prolongiralo rok natječaja za prodaju

07. Listopad 2018.

Natječaj za kupnju poslovnih udjela u državnoj turističkoj tvrtki Club Adriatic CERP je zbog dubinskog snimanja koje je u tijeku produljio s 21. rujna na 5. studenoga. Nakon prošloga propalog pokušaja privatizacije kompanije koja je već četiri godine u procesu predstečajne nagodbe, u aktualnom natječaju prodajna cijena snižena je za pola milijuna kuna (na 48,5 milijuna).

>>>Club Adriatic prodan švicarskom Immo Investu za 54 milijuna kuna

Osim toga, novim Zakonom o državnoj imovini potencijalni investitor više neće morati podmirivati dugove vjerovnicima prije kupnje, nego će samo imati obvezu platiti kupoprodajnu cijenu, a s vjerovnicima će se pregovarati naknadno. Club Adriatic imao je u svom portfelju četiri objekta, a sada još samo turističko naselje Baško Polje u čijem sastavu posluju hotel Alem i kamp Baško Polje. Dio nekretnina pod upravljanjem je fonda Prosperus Invest, koji je prije namjeravao dokapitalizirati CA, no zbog sudskih procesa dogodio se zastoj. Na CERP-ovu prošlom natječaju najizgledniji kandidat za kupnju bio je švicarski fond Immo Invest Partner koji je bio spreman platiti 54 milijuna kuna, ali navodno je Općina Baška Voda tijekom predstečajnog postupka aktivirala zatezne kamate koje investitor nije bio spreman platiti.

Budući da su se pojavili novi interesenti za preuzimanje državne turističke tvrtke, rok za ponude pomaknut je na 5. studenoga. Za to vrijeme Club Adriatic dobro radi te ostvaruje i operativnu dobit.

Iako još na CERP-ovu adresu nije pristigla nijedna obvezujuća ponuda, kako saznajemo neslužbeno, za sada su za CA zainteresirane domaće turističke kompanije. Tvrtka je ljetos dobila i novu direktoricu, Ivanu Pavić, bivšu direktoricu Sektora prodaje u CERP-u, koja je optimistična glede novog pokušaja privatizacije.

>>>CERP utvrdio početne cijene za Club Adriatic i Hotele Maestral

– Poslovanje Cluba Adriatic stabilno je i neupitno, što će biti i u idućem razdoblju jer je pokrenuta prodaja kapaciteta za 2019. Stabilizacijom poslovanja i pojednostavnjenim postupkom prodaje osigurana je dobra polazišna točka na temelju koje bi investitori trebali prepoznati vrijednost i važnost Cluba Adriatic da bi se odredištu Baško Polje omogućilo ulaganje koje zaslužuje. Ostvarujemo operativnu dobit; u prvih osam mjeseci imali smo 12 posto veći prihod u odnosu na lani, što je rezultiralo 1,3 milijuna kuna većom dobiti, ističe Pavić.

Ukupne su tražbine vjerovnika 102,6 milijuna kuna, ali iako je predstečajna nagodba izglasana, zbog sporova s Općinom Baško Polje još nije pravomoćna. Investitora čeka izazovan proces pregovaranja.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 03:46