Korona i biznis
07. listopad 2017.

Coinflash sitniš s kreditnih kartica pretvara u kriptovalute

Nedavno predstavljena aplikacija Coinflash izazvala je popriličan interes svih onih koji već neko vrijeme u fokusu imaju kriptovalute. Naime, aplikacija tijekom kupnji prati novčane transakcije kreditnih kartica i sitne iznose, razliku između plaćenog računa i prvog punog dolara, ulaže u kriptovalute prema vašem odabiru. Ako je račun bio 5,5 dolara, aplikacija će izračunati da je do prvog punog iznosa, u našem slučaju šest dolara, preostalo 0,5 dolara koji će uložiti. Aplikacija ne uzima novac s računa, samo ga pretvara u kriptovalute.

>>>Bitcoin prebrodio ‘egzistencijalnu krizu’ i prvi puta probio granicu od 5.000 dolara

Conflash se može povezati s jednim ili više bankovnih kartica, ali  računi moraju biti otvoreni u istoj banci. Potom te podatke prosljeđuje u Coinbase, bazu podataka o kriptovalutama, gdje radi izračun o tome koliko kriptovalute možete kupiti.

O tome hoćete li kupiti kriptovalutu ili ne odlučujete sami, aplikacija tek nudi izračun temeljem podataka koje čuva puna dva mjeseca.

>>>Buterin: Ethereum će moći parirati Visi za par godina

Investicije u kriptovalute mogu se vršiti na tjednoj ili mjesečnoj razini. Aplikaciju plaćate jedan dolar mjesečno i to u bitcoinima ili ethereumima. Ako ste oduvijek željeli kupiti kriptovalute, ali niste se usuđivali ni pomišljati na to jer ne želite riskirati veće svote novca, ovo je idealna aplikacija za vas jer radi s malim novčanim iznosima.