Aktualno
StoryEditor

Ćorić: Probili smo brojku od milijun i pol zaposlenih prvi put nakon 2010.

07. Lipanj 2017.

Ministar rada Tomislav Ćorić pohvalio se u srijedu u saborskom aktualnom prijepodnevu kako je prvi put nakon sedam godina broj zaposlenih u Hrvatskoj premašio milijun i pol.

"Na HZMO-u imamo milijun i 503 tisuće osiguranih osoba, probili smo brojku od milijun i pol zaposlenih. To se zadnji put dogodilo 2010. godine", istaknuo je Ćorić. Premijer Andrej Plenković otkrio je, pak, koliko se puta sastao i što radi Savjet za Inu.

>>> DZS: 43 posto poslovnih subjekata u Hrvatskoj je neaktivno, a 42,3 posto nema zaposlenih

Plenković: Radi se na temeljitoj analizi modela vraćanja Ine u hrvatske ruke

Sastao se dva puta, sve što radi, radi u okviru normalnog funkcioniranja i resora, odgovorio je Domagoju Hajdukoviću (SDP), koji ga je podsjetio da je na lanjski Badnjak najavio preuzimanje Ine od MOL-a i njezino vraćanje u hrvatske ruke, te se zanimao za aktivnosti savjeta i zaključke koje je donio.

Savjet se sastao dva puta, stručne službe nadležnih ministarstava rade na temeljitoj analizi, prije svega modela koji bi se primijenio u trenutku konačnih, formalnih odluka o vraćanju Ine u hrvatske ruke, rekao je premijer.

>>> Iako je u ožujku zaposlenost pala u evidencijama HZMO-a više osiguranika

Dijalog s mađarskom stranom je kontinuiran, i o toj temi i o nizu drugih tema, sve što savjet radi, radi u okviru normalnog funkcioniranja i resora. Kada procijenimo da su okolnosti zrele za daljnje formalne odluke, tada ćemo donositi i druge odluke na razini Vlade, rekao je Plenković.

Hajduković (SDP): Vlada nema legitimitet, pokažite većinu ili putujte s mirom

Hajdukovića broj od dva sastanka nije dojmio, a kao i ostali SDP-ovi zastupnici, problematizirao je ima li premijer većinu Saboru. Nisam čuo odgovor imate li većinu, no znam ga - nemate, ustvrdio je Hajduković i poručio premijeru da će, dok ne pokaže većinu ili ne podnese ostavku, svaki govor završavati riječima - "Vaša Vlada nema legitimitet Sabora, prekinte farsu, pokažite većinu ili putujte s mirom".

24. travanj 2024 20:29