31. siječanj 2018.

Croatia Airlines uvodi tri nove linije

Tvrtka Croatia Airlines u srijedu je objavila da u ovogodišnjem ljetnom redu letenja širi svoju mrežu europskih odredišta i uvodi tri nove linije - Zagreb-Dublin, Dubrovnik-München i Split-Kopenhagen, a povećat će i broj tjednih letova na nekim postojećim linijama.

Iz hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika ističu kako i ove turističke sezone šire mrežu europskih odredišta pa tako po prvi put u povijesti tvrtke uvode redovite međunarodne letove Zagreb-Dublin, koji će se od 3. svibnja do 28. listopada obavljati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

>>> Sindikat pilota: Croatia Airlines tone, uskoro neće imati tko letjeti i održavati avione

Novost je i sezonska linija Dubrovnik-München na kojoj će se letjeti od 30. travnja pet puta na tjedan - ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Među novostima je i linija Split-Kopenhagen na kojoj će od 5. svibnja do 20. listopada zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti subotom.

Iz Croatia Airlinesa najavljuju da će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećati i broj tjednih letova na pojedinim linijama.

Tako se od 4. svibnja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb-Skoplje, što je, kako navode, dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje.

>>> Croatia Airlines predstavio četiri nove linije

Više tjednih letova obavljat će se i na liniji Zagreb-Dubrovnik-Rim na kojoj će se, uz dosadašnje letove subotom i nedjeljom, početkom svibnja uvesti i dodatni let srijedom.

Iz nacionalnog avioprijevoznika najavljuju da će i dalje letjeti u osam europskih odredišta na svim sezonskim linijama koje su uvedene tijekom 2016. i 2017.  - iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.

Pritom će se broj tjednih letova u Sankt Peterburg, uz one četvrtkom i nedjeljom, povećati za dodatni let utorkom.

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi za Atenu, Barcelonu, Lisabon, Veneciju itd., a istodobno se povećava i nalet u domaćem redovitom prometu, navodi se u priopćenju.

>>>Croatia Airlines prvi put u povijesti zabilježio dvomilijuntog putnika u jednoj godini

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove će sezone u redovitom putničkom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 23 europske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih zračnih luka.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400, ističu iz Croatia Airlinesa.

Podsjećaju također da su u prošloj godini prevezli rekordnih 2,12 milijuna putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuju i ove godine.