Aktualno
StoryEditor

Crodux: Nismo prikrivali razmjere istjecanja benzina

06. Travanj 2018.

Tvrtka Crodux Energetika d.o.o. i dalje stoji kod ranijih izjava, da se istjecanje benzina, koje se  dogodilo prilikom  testiranja produktovoda, ne može dovesti u vezu sa zagađenjem pitke vode u Slavonskom Brodu. Sve propisane radnje za ovakve slučajeve su poduzete odmah i odgovorno tvrdimo da nije bilo nikakvoga prikrivanja, priopćili su iz te tvrtke potaknuti tvrdnjama iznesenim sinoć u RTL-ovoj emisiji Potraga.

"Senzacionalističke, neprovjerene vijesti i tvrdnje uz tzv. „dokaze“, koje je RTL sinoć objavio, a koje impliciraju izlijevanje desetaka tisuća litara benzina, nisu točne!", navodi se.

>>> Radošević: Crodux se apsolutno ne osjeća odgovornim za onečišćenje

Činjenice govore, da je u procesu zaštite i  potencijalne opasnosti od zapaljenja (jer je  benzin lako zapaljiv), odmah nakon dolaska vatrogasaca iz razloga mjera opreza, dan nalog, da se vatrogasnom pjenom pokrije veća površina terena, od površine obuhvata izlivene tekućine, pojašnjavaju iz Croduxa i odbacuju tvrdnju da se radi o novootkrivenim činjenicama kao i implikaciju kojom one dokazuju da je tvrtka Crodux prikrivala razmjere istjecanja.

"Slike iz RTL-ovog priloga potvrđuju upravo činjenicu s koliko odgovornosti i s kojim mjerama predostrožnosti se pristupilo procesu sanacije," stoji u priopćenju.

Crodux Energetika moli građane Slavonskog Broda i cjelokupnu javnost za strpljenje, a najavili su i kako će sljedeći tjedan na tiskovnoj konferenciji, javnosti dati uvid u sve relevantne podatke, dokumentaciju i odgovore koji se tiču ovoga događaja.

14. travanj 2024 11:32