Aktualno
StoryEditor

Crtica iz radnog dana jednog hrvatskog računovođe

06. Listopad 2018.

Inicijativa profesionalnih računovođa Hrvatske na svojoj Facebook stranici objavila je smiješan, ako ne i tužan post u kojem se osvrće na probleme s kojima se suočio jedan računovođa u pokušaju otvaranja paušalnog obrta. Post prenosimo u cijelosti:

>>>Računovođe: Povećanje osnovice mikropoduzetnicima znači masovno zatvaranje tvrtki i blokade

"Zaposlenik Ministarstva želi se poslije radnog vremena baviti sitnim poslovima da si dodatno zaradi i ne želi raditi ništa na crno. Otvori on paušalni obrt. Prije otvaranja obrta morao je Ministarstvo tražiti dozvolu da se djelatnost obrta ne sukobi sa onim što radi za Ministarstvo. Danas zove Pravnica koja obrađuje Zahtjev za dozvolu sa pitanjem (citiram): Molimo Vas pisano obrazloženje zašto gospodin želi obrt i zašto ne može raditi na Ugovor o djelu kao što je to uobičajeno kod naših zaposlenika?

Odgovor (pisani od strane hrvatskog računovođe): Jer Ministar financija i Ministar rada kažu da je to protuzakonito jer se na Ugovor o djelu plaćaju u pola manji doprinosi, a to dotičnim ministarstvima ne odgovara jer bi im tada falilo sredstava za isplatu plaće raznim Pravnicima koji su zaposleni u Ministarstvima i koji postavljaju glupa pitanja!

P.S. Crtica se temelji na stvarnom događaju"

[embed]https://www.facebook.com/iprh.eu/photos/a.148881752377890/297466687519395[/embed]

19. travanj 2024 16:41