Aktualno
StoryEditor

D. Kosor: Žao mi je što Švaljek nije ušla u drugi krug

21. Svibanj 2017.

Čelnik HSLS-a Darinko Kosor izrazio je u nedjelju žaljenje jer nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek, koju je podržala njegova stranka, po izlaznim anketama ne ulazi u drugi krug, a posebno mu je, kaže, žao jer je jedino ona mogla pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića u drugom krugu.

"Rezultati su odlični i Sandra Švaljek je dobila skoro 18 posto, naša lista skoro 13 posto. Meni je naravno žao, kao i ljudima iz našeg stožera da ona nije ušla u drugi krug jer ona je nakon 17 godina prvi kandidat koji je u svim relevantnim anketama pobjeđivao Bandića u drugom krugu", rekao je Kosor za Hinu.

>>> Izlazne ankete: U četiri najveća grada vode Bandić, Obersnel, Kerum i Vrkić

Besmisleno je, ističe, glasovati za kandidata koji ne mogu pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića no i dodaje - volju građana treba poštovati. Raspoloženje u našem stožeru nije loše i zadovoljni smo rezultatom. Ponudili smo najboljeg, najstručnijeg kandidata koji je mogao pobijediti Bandića, rekao je Kosor.

Prema izlaznim anketama Sandra Švaljek na trećem je mjestu sa osvojenih 17,7 posto glasova. Prvi je Milan Bandić s 31 posto , a druga Anka Mrak Taritaš s 26,8 posto glasova.

Dolazak Sandre Švaljek  u Matis Absolut Lounge na Trgu Stjepana Radića gdje je sjedište njezinog izbornog stožera očekuje se oko 22 sata, a do sada se tamo okupilo pedesetaka simpatizera.

24. travanj 2024 16:06