27. veljača 2019.

Dalekovod: Alen Premužak odlazi, a na čelo tvrtke dolazi HEP-ovac Tomislav Rosandić

Alen Premužak s prvim danom ožujka prestaje biti čelnik Dalekovoda, a na njegovo mjesto dolazi Tomislav Rosandić, objavila je ta tvrtka na stranicama Zagrebačke burze.

"Nadzorni odbor na sjednici održanoj dana 27. veljače 2019. godine donio odluku o imenovanju gospodina Tomislava Rosandića na mjesto predsjednika Uprave na razdoblje od četiri godine s početkom mandata od 1. ožujka 2019. godine," stoji u priopćenju.

Doznaje se kako dosadašnji predsjednik Uprave Alen Premužak, koji je poziciju predsjednika Uprave obnašao od prosinca 2015. godine, karijeru nastavlja izvan Dalekovod Grupe.

Tomislav Rosandić ima višegodišnje menadžersko iskustvo rada u velikim domaćim i regionalnim kompanijama. Tijekom karijere obnašao je funkcije, predsjednika Uprave ili člana Uprave, izvršnog direktora te direktora za financije. Također, tijekom karijere bio je i član Nadzornih odbora domaćih i stranih kompanija. U Dalekovod Grupu na poziciju predsjednika Uprave dolazi iz HEP Grupe gdje je obnašao funkciju člana Uprave zaduženog za financije.

Nadzorni odbor Dalekovoda donio je odluku o imenovanju Đure Tatalovića na mjesto člana Uprave zaduženog za financijsko i operativno restrukturiranje na razdoblje od četiri godine s početkom mandata od 1. ožujka 2019. godine. Đuro Tatalović ima višegodišnje iskustvo rada u financijskim institucijama, a timu Dalekovod Grupe pridružio se u rujnu 2018. godine te je bio zaposlen na funkciji Savjetnika Uprave. U dosadašnjem radu u Dalekovod Grupi operativno je vodio proces prodaje društva Dalekovod Professio d.d. (vjetroelektrane) i bio zadužen za proces financijskog restrukturiranja.

Iz Uprave također odlazi i Ivica Kranjčić, koji je tu poziciju obnašao od rujna 2016. godine. Uz nove članove, dijelom Uprave će biti i sadašnji članovi Uprave, Ivan Kurobasa i Tomislav Đurić.

Dalekovod Grupa s novom Upravom ulazi u sljedeću fazu financijskog i operativnog restrukturiranja s naglaskom na operativnoj i troškovnoj efikasnosti, s ciljem povećanja vrijednosti kompanije, te izlasku iz postupka predstečajne nagodbe.