17. listopad 2018.

Dalibor Kezele novi predsjednik Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede

Na Izbornoj skupštini HUP - Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede za predsjednika udruge izabran je direktor Poslovnog programa Podravka hrana, Dalibor Kezele.

>>>HUP: Želimo povećati plaće, ali tražimo i rasterećenje

- U narednom periodu HUP- Udruga prehrambene industrije i poljoprivrede nastavit će s radom na pitanjima ključnim za sektor domaće poljoprivredne i prehrambene industrije. Ovim sektorima su kao i ostatku hrvatskog gospodarstva potrebne mjere koje će olakšati i pojeftiniti poslovanje ionako preopterećenoj industriji, pomoći podizanju njezine konkurentnosti te omogućiti lakše zapošljavanje radnika kojih u cijelom sektoru i dalje kronično nedostaje. U svom radu očekujemo podršku resornog ministarstva te razumijevanje Vlade RH za sva područja od interesa u sektoru, istaknuo je Kezele.

Na mandat od četiri godine, u Izvršni odbor udruge izabrani su i Ivan Artuković iz Francka, koji će vršiti dužnost dopredsjednika, kao i Stanko Barbarić iz tvrtke Fragaria. Kao članovi su izabrani Saša Vujnović iz Vindije, Mirko Ervačić (Osatina grupa), Mate Štetić (PIK Vrbovec), Darko Knez (Badel 1862), Mladen Falamić (Green life) i Josip Lozančić (TDR).

>>>HUP: Nužno je promijeniti kvotni sustav za zapošljavanje stranaca

Dalibor Kezele u Podravci je zaposlen od 1999. godine i obnašao je funkcije brand managera, direktora marketinga, direktora društva za tržište Srbije i predsjednika Uprave i direktora tržišta Češke. Od srpnja 2017. g. direktor je Poslovnog programa Podravka hrana u sklopu kojeg je odgovaran za strategiju, razvoj novih proizvoda, marketinško-prodajne aktivnosti te poslovnu efikasnost poslovnog programa.