Aktualno
StoryEditor

Dalić o simbolima totalitarnih režima: Naš cilj je okrenuti se budućnosti

09. Rujan 2017.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić rekla je u subotu kako kada se govori o simbolima koji se povezuju s totalitarnim režimima, onda to njihovo povezivanje ovisi i o kontekstu te istaknula da je hrvatski cilj okrenuti se budućnosti i graditi uspješnu državu.

"Kada govorimo o simbolima koje povezujemo s totalitarnim režimima, onda to njihovo povezivanje ovisi i o kontekstu", odgovorila je Dalić na pitanje novinara vezano uz zakon kojim bi se trebalo odrediti prema simbolima totalitarnih režima.

>>>Hasanbegović: ‘Za dom spremni’ je ustaški pozdrav

Neki od simbola o kojima se danas govori u javnosti su, dodala je, "nedvojbeno i nedvosmisleno simboli totalitarnih i fašističkih režima, koji su u jednom periodu nastajali i živjeli i na ovim našim prostorima".

"Ono što je naš cilj je okrenuti se budućnosti i graditi državu koja će biti priznata i prepoznata članica zajednice suvremenih i suverenih država. A ono što naravno želimo kao Vlada je da Hrvatska u tome bude uspješna i da postupno, ali vrlo odlučno i stabilno korača prema vrhu ljestvice država EU, a ne da kontinuirano se nalazi po brojnim pokazateljima na njezinom dnu", rekla je Dalić koja je odgovarala na pitanja novinara nakon što je posjetila događanje "Sve na jednom mjestu" u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

20. travanj 2024 01:03