Aktualno
StoryEditor

Dalić: Porezna reforma pogoduje realnom sektoru, donosi uštede od 2,5 milijarde kuna

06. Prosinac 2016.

Ministarstvo gospodarstva će do kraja ove godine Vladi predložiti niz mjera koje se tiču smanjenja administrativnog opterećenja u sedam područja - otvaranju obrta, rješavanju sanitarnih i zdravstvenih uvjeta, energetske učinkovitosti u gradnji, trgovine, posredovanja u prometu nekretnina i zaštite na radu, najavila je na Radnom ručku Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

- Radi se o područjima za koje smo primili niz preporuka upravo vas poduzetnika - naglasila je Dalić dodavši kako će najvažniji projekt tog resora u idućoj godini biti sistemski pregled svih zakonodavnih propisa s ciljem analize i pojednostavljenja.

Uštede od 2,5 milijarde kuna

Dalić je poslodavcima otkrila i da se sprema novi prijedlog Zakona o strateškim i investicijskim projektima te novine u promociji investicija. Posebno je istaknula poreznu reformu, kao dokaze okretanja ove Vlade gospodarstvu, koja će donijeti realnom sektoru uštede od 2,5 milijarde kuna, kao i promjene Zakona o javnoj nabavi koji će također donijeti uštede.

Petar_Lovric_Martina Dalic_Davor Majetic_Ivica_Mudrinic

- Ubuduće ćemo sve zakone donositi s procjenom ušteda za gospodarske subjekte - rekla je Dalić.

Poslodavci su ministrici poručili kako su zadovoljni poreznom reformom, no kako ona sama po sebi neće biti djelotvorna ako izostanu preostale reforme, poput reforme javnog sektora, kao i provođenja mjera za olakšavanje uvjeta poslovanja, stvaranja bolje poslovne klime koja će osigurati pravnu sigurnost, transparentnu javnu nabavu, smanjenje administrativnih troškova poslovanja i prenormiranost sustava.

25. travanj 2024 02:45