Aktualno
StoryEditor

Dalić s upravama Agrokorovih kompanija razgovarala o pripremi za sezonu

24. Travanj 2018.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sastala se u utorak s upravama Agrokorovih kompanija u djelatnostima prehrana i maloprodaja, a tema sastanka bilo je stanje u poslovanju tih kompanija i tijek priprema za turističku sezonu, objavili su iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

>>>Država će u Agrokoru izgubiti dionice nominalno vrijedne oko 120 milijuna kuna

Sastanku su prisustvovali predstavnici Zvijezde, Jamnice, Leda, PIK Vrbovca, Konzuma, Velpra i Roto dinamica te izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško i savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu prehrana Zvonimir Mršić.

Uprave tih kompanija istaknule su problem nedostatka radne snage kao najveći poslovni izazov, a posebno u trgovini, prijevozu i visokokvalificiranim strukovnim zanimanjima. Također, izrazile su punu podršku i posvećenost procesu nagodbe i njezinu uspješnu dovršetku.

>>>Todorić najavio dolazak u Hrvatsku

Iz Ministarstva su u priopćenju najavili da se će sastanak na istu temu s upravama Agrokorovih kompanija iz djelatnosti poljoprivrede Belje, PIK Vinkovci, Vupik i Agrokor trgovina, kao i savjetnika izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivreda Vladom Čondićem Galiničićem, održati kasnije tijekom dana.

22. travanj 2024 01:08