Korona i biznis
23. veljača 2018.

Dalić supredsjedateljica Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju Hrvatske i Ukrajine

Vlada RH je u četvrtak, na zatvorenome dijelu sjednice, utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara, supredsjedateljicom Zajedničkoga povjerenstva za gospodarsku suradnju između vlada Hrvatske i Ukrajine imenovala je Martinu Dalić,  te je razriješila državnog tajnika u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marina Strmotu.

Na zatvorenom dijelu sjednice, utvrđena su stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za vanjske poslove koje će se održati 26. veljače, Vijeće za opće poslove i Vijeća za opće poslove – članak 50 koje se održava 27. veljače, priopćeno je iz Vlade.

>>>Vrdoljak: Najveća odgovornost je na Dalić

Odlučeno je o donošenju Godišnjeg programa strateških robnih zaliha za tekuću godinu, Vlada je informirana i o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u RH, a usvojen je i pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018.

Supredsjedateljicom Zajedničkoga povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade RH i Vlade Ukrajine imenovana je Martina Dalić dok je, na osobni zahtjev, razriješen državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota.

Temeljem Rješenja Vlade RH o raspuštanju Općinskoga vijeća Općine Muć, Vlada je imenovala Ines Grubišić povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća te općine.