Aktualno
StoryEditor

Dalić uoči utakmice: Igramo protiv velike momčadi, ali i mi smo velika momčad

21. Lipanj 2018.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako će u četvrtak u Nižnji Novgorodu dvoboj Hrvatske i Argentine biti sudar dvije velike momčadi uvjeren kako ‘Vatreni‘ imaju kvalitetu ostvariti pozitivan rezultat.

>>>Što ne činiti na SP-u: Rusima se ne daruju noževi i ne daje novac u ruke

"Argentina izaziva poštovanje i respekt, bit će to veliki izazov. Međutim, moramo vjerovati u sebe. Nemamo što izgubiti. Igramo protiv velike momčadi, ali i mi smo velika momčad, kazao je Dalić dodavši: "Nemam dileme oko sastava, bit će nekih sitnih promjena u taktici i u sastavu. Protiv Nigerije smo igrali dobro i nema potrebe za većim promjenama. Moramo čuvati svoj stil igre i pokazati kvalitetu."

Priznao je kako je s hrvatske strane nešto manje pritiska jer smo dobili prvu utakmicu, dok je Argentina remizirala s Islandom i našala se u problemima.

"Mi u iduće dvije utakmice moramo osvojiti tri boda kako bi osigurali prolaz. Naš je put poznat, trebamo jednu pobjedu. Ako to uspijemo kasnije će se sve slagati samo po sesbi. Nema biranja protivnika niti prilagođavanja."

>>>Rusi ne daju bicikle hrvatskim reprezentativcima – prebrzi su, ne može ih nitko pratiti

Dalić je uvjeren kako će tijekom susreta biti trenutaka kada će Hrvatska pokazati svoju napadačku snagu.

"Mi preferiramo napadački nogomet. Sasvim sigurno bit će trenutaka kada ćemo se braniti, ali mi težimo napadačkom nogometu i to ćemo pokazati."

Naravno, osvrnuo se i na ponajboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija.

"Messi je najbolji na svijetu i nitko ga ne može zaustaviti jedan na jedan. Jedino momčad i formacija. Međutim, ne smijemo upasti u zamku, jer sam Messi nije Argentina. Moramo biti kompaktni u bloku i ginuti jedan za drugoga."

>>>Putin je bacio milijune u vjetar, SP neće popraviti imidž i ekonomiju Rusije

Hrvatski izbornik je uznemirio argentinske novinare koji su pogrešno protumačili njegove riječi kako ‘Hrvatsku sutra očekuje najlakša utakmica‘.

"Nisam rekao da je Argentina najlakši suparnik, nego najlakša utakmica u kojoj nemam što izgubiti," smirivao je Dalić argentinske novinare.

Još jednom je ponovio kako vjeruje u svoje igrača uvjeren da ‘Vatreni‘ mogu daleko dogurati na ovom turniru.

"Vjerujem u dečke i u našu reprezentaciju. Oni su za mene najbolji na svijetu. Ako sutra pokažemo dobru igru, onda možemo daleko."

>>>Dalić izbacio Kalinića iz reprezentacije, FIFA ne dopušta zamjenu

Dalić nije previše riječi trošiti na ‘slučaj Kalinić‘.

"Sve je to iza nas, život ide dalje, meni je žao To je trajalo dva, tri sata i sada je to iza nas. Maksimalno smo koncentrirani na Argentinu."

Na koncu je otkrio što će kazati igračima neposreno prije izlaska na teren: "Reći ću im da uživaju u nogometu jer igraju protiv Argentine i Messija."

Rakitić: Jedva čekam početak utakmice

Jedva čekam početak utakmice, kazao je hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta protiv Argentine u drugom kolu skupine D svjetskog prvenstva u Rusiji.

>>>HTZ-ov spot Ambasadori hrvatskog turizma osvojio Travel Video Awards

Hrvatska uoči utakmice vodi na ljestvici skupine s tri boda i pobjedom može osigurati plasman u osminu finala.

"Lijepo je igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu. Želimo igrati na najboljem nivu kako bi svima pokazali da imamo jaku momčad," kazao je Rakitić dodavši: "Bez obzira na njihov kiks protiv Islanda, ništa se neće promijeniti, oni su i dalje favoriti i u skupini i na turniru. Morat ćemo igrati dobro. Poštujem Argentinu, oni su jasan favorit naše grupe, i znamo da će nam biti teško, ali najbolji ne pobjeđuju uvijek."

>>>Street food, koncerti, nogomet i poezija na festivalu Foodballerka

Rakitić je naglasio kako će Messi i protiv nas imati svoje trenutke, ali na hrvatskim reprezentativcima je da ga pokušaju što bolje zaustaviti.

"Messi je u prvoj utakmici imao 11 udaraca i promašio je kazneni udarac, a mogao je zabiti dva, tri gola. Na nama je da ga pokušamo zaustaviti najbolje što možemo. Znamo da će utakmica biti drugačija, jer mi igramo drugačije od Islanda," dodao je.

Rakitić je naglasio kako je za njega Messi najbolji igrač na svijetu, ali i naglasio: "Messi je sjajan kolega, želim mu sve najbolje na svijetu, osim sutra. Nadam se da neće uživati u susretu kao mi," rekao je Rakitić dodavši kako s argentinskim majstorom nije komunicirao otkako je počelo prvenstvo.

>>>Nogomet i vrućina: Rekordna mjesečna prodaja piva u Njemačkoj

Većina stručnjaka se slaže kako hrvatska vrsta u ovom trenutku ima bolju veznu liniju od Argentine.

"Želimo biti snažni kao momčad, u Hrvatskoj je vrlo posebno kada imaš toliko igrača u velikim klubovim i to želimo prenijeti na reprezentaciju."

Rakitić je istaknuo kako uživa igrati s Messijem u klubu i Rakitićem u reprezentaciji.

"Velika je privilegija igrati s Lukom i Leom. Oni su potpuno drugačiji što se tiče stila, Leo je esencija i najvažniji igrač Barcelone, dok je Luka naš kapetan. On određuje tempo, ima pravi karakter i težinu u našoj svlačionici," otkrio je Rakitić dodavši: "Oni bi uvijek bili u mojih idealnih 11 i ponosan sam što mogu igrati s njima."

>>>Po novom, Saudijke smiju gledati nogometne utakmice na stadionu

Argentinske novinare je najviše zanimalo kakav je Messi kada priča o reprezentaciji.

"Messi uživa igrajući za reprezentaciju. Ne samo da je motiviran, nego supermotiviran. Cijenim ga kao osobu i kao igrača. Sve daje od sebe kada igra za Argentinu i to zaslužuju respekt," kazao je na kraju.

20. travanj 2024 15:37