Aktualno
StoryEditor

Dalić: Vjerovnici i plan nagodbe ključni za buduću vlasničku struktura Agrokora

11. Rujan 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=AIf7PLbmRYs

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak kako će buduća vlasnička struktura Agrokorovih tvrtki ovisiti o vjerovnicima odnosno planu nagodbe.

Krajnji rok vjerovnicima Agrokora i 77 njegovih povezanih društava za prijavu tražbina istječe 11. rujna, a tek po isteku toga roka počinje teći rok od 60 dana za objavu jedinstvenih tablica prijavljenih tražbina, koje će Izvanredna uprava dostaviti sudu.

Dalić je u ponedjeljak posjetila tvrtku Coca-Cola HBC, a novinare je nakon obilaska zanimalo je li s predstavnicima te tvrtke razgovarala o eventualnoj zainteresiranosti Coca-Cole za moguću kupnju Jamnice.

>>>Jamnica: Sberbank pokrenuo ovršne postupke u Sloveniji i Srbiji

"O tome nije bilo riječi, a ako me pitate o Jamnici to znači da me u naravi pitate o budućem planu nagodbe u Agrokoru. Prijedlog plana nagodbe izradit će savjetnici za restrukturiranje Agrokora, a takav plan morat će odobriti Agrokorovi vjerovnici, Vjerovničko vijeće i svaki od tih vjerovnika pojedinačno i oni su ti koji će odrediti buduću vlasničku strukturu. Koje će i kakve se transakcije tu dešavati, ostaje za vidjeti za buduću provedbu procesa nagodbe", odgovorila je potpredsjednica Vlade.

Podsjetila je kako danas istječe rok za prijavu tražbina koje Izvanredna uprava mora dostaviti Trgovačkom sudu te da bi se tijekom rujna trebali znati i nalazi revizije poslovanja tvrtki koncerna za 2016. godinu i ukupni Agrokorovi dugovi.

>>>Jamnica, Belje, Zvijezda i PIK Vinkovci potpisali ugovor o založnom pravu na svojim nekretninama

"Prema onome što najavljuje Izvanredna uprava, u drugoj polovici rujna doznat ćemo konačne revizorske rezultate vezane za 2016. godinu, a istječe i rok za prijavu tražbina sudu, što znači da će Izvanredna uprava podnijeti konačnu listu tražbina za koje se predlaže sudu da se prihvate. Na taj način ćemo tijekom rujna imati nalaz revizora o stanju i vrijednosti imovine kao i odluku suda i o obvezama Agrokora", rekla je.

Naime, krajnji rok vjerovnicima Agrokora i 77 njegovih povezanih društava za prijavu tražbina istječe 11. rujna, a tek po isteku toga roka počinje teći rok od 60 dana za objavu jedinstvenih tablica prijavljenih tražbina, koje će Izvanredna uprava dostaviti sudu.

>>>Danko Sučević: Nema ‘plana B’ za Agrokor, bez nagodbe će u stečaj Ledo, Jamnica i Zvijezda

Ministrica gospodarstva Martina Dalić susrela se s predstavnicima Coca-Cole HBO, nakon čega je odgovarala na upite novinara postoji li zainteresiranost Coca Cole da kupi Jamnicu.

Dalić je rekla kako o Jamnici nije bilo govora, ali je dodala kako će vlasnička struktura Agrokora ovisiti isključivo o stavovima vjerovnika.

 

18. travanj 2024 16:06