Aktualno
StoryEditor

Dalmatia Tower: Gradnja zastala zbog Tehnike

27. Listopad 2018.

Ako Trgovački sud u Zagrebu prihvati Tehnikin prijedlog o pokretanju predstečajnog postupka, ta će građevinska tvrtka nastaviti graditi Dalmatia Tower u Splitu, što je prekinuto zbog blokade. Rekao je to glavni direktor Tehnike Zlatko Sirovec napomenuvši kako vjeruje da postoje uvjeti za predstečaj jer inače ne bi podnosili prijedlog.

>>>Filip Filipec odlazi u mirovinu, novi glavni direktor Tehnike je Zlatko Sirovec

– U tom slučaju nama će se odblokirati računi i mi ćemo, sigurno, moći privesti kraju tu investiciju – kaže Sirovec.

Sud bi odluku trebao donijeti do kraja tjedna. Inače, tada se trebalo održati ročište na istom trgovačkom sudu, ali za Tehnikin stečaj, koji je drugi put predložio Zagorje Tehnobeton, no ta je tvrtka 1. listopada povukla svoj prijedlog i isti je dan Tehnika uputila prijedlog o predstečaju.

Investitor Dalmatia Towera Josip Komar tijekom posjeta američkog veleposlanika Roberta Kohorsta gradilištu (u Toweru će biti prvi hotel Marriott u Hrvatskoj) rekao je da već pregovara s nekim građevinskim tvrtkama o nastavku gradnje.

>>>Tehnika zatražila pokretanje predstečajnog postupka

– S Tehnikom vrlo dobro godinama surađujemo. Imamo i ugovor o suradnji koji je na snazi, te se nadam da će moći nastaviti započeto. Ako zbog poslovnih okolnosti to ne bude mogla, imamo alternativu jer projekt mora ići naprijed. No bilo bi neprofesionalno da u ovom trenutku kažem išta više na tu temu – poručio je Komar.

25. travanj 2024 22:36