Aktualno
StoryEditor

FOTO: Dan FER-a proslavljen uz važne goste i predstavljanje novih projekata

24. Studeni 2017.

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagreba, perjanica hrvatskog obrazovanja i posljednji bastion znanja, kako stoji u pismima oduševljenih prošlogodišnjim govorom dekana Mislava Grgića, i ove godine je proslavio svoj dan počašćen dolaskom važnih gostiju iz svijeta politike i ekonomije, i još važnije prisustvom vlastita kadra koji je i temelj njihovih akademskih rezultata.

- Kao i prošle godine moram ponoviti kako su studenti, profesori i administracija ključ naših uspjeha. Među ovogodišnjim dostignućima svakako treba spomenuti projekt "Smart Building - Smart Grid - Smart City" koji koordinira FER. Riječ je o jedinom projektu unutar programa INTERREG Dunav koji je koordiniran u Hrvatskoj, od ukupno prijavljenih 60 projekata iz Hrvatske. Nadalje, tu je i projekt ACROSS, jedini prihvaćeni projekt u prvoj fazi Teaminga iz Hrvatske, a koga će Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu provesti u strateškom partnerstvu s Kraljevskim institutom za tehnologiju iz Stockholma, Švedska i Inovacijskim centrom "Nikola Tesla" iz Zagreba.

- Od ukupno 208 prijavljenih projekata na javni poziv Europske komisije prihvaćeno je 30 projekata iz 12 država za financiranje prve faze, koja se odnosi na izradu poslovnih planova centara izvrsnosti – kazao je prilikom svečanosti najmlađi dekan u povijesti Fakulteta Mislav Grgić, koji je pri kraju svoga mandata na čelu FER-a

Svečanosti su između ostalih prisustvovali i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i sam jednom FER-ov student, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, te Blaženka Divjak, ministrica znanosti, obrazovanja i sporta.

20. travanj 2024 12:10