Aktualno Ukratko

Dan otvorenih integracija KING ICT-a

King ICT
Lider
Autor Lider

Poslovno-informatička konferencija KING ICT, Dan otvorenih integracija koja se održava 29. ožujka 2017. u hotelu Antunović, događaj je koji okuplja više od 400 sudionika iz ICT industrije, javne uprave i stručne javnosti.

Svijet je zahvatila 4. industrijska revolucija – na kojoj je strani Hrvatska?

Hrvatska želi učinkovitu i dostupnu javnu upravu i za to ima Akcijski plan težak 880 milijuna kuna. Predstavnici Ministarstva uprave govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom.

Je li Hrvatska ulagačka destinacija?

O tome će uvodno izlagati Vedrana Kašić Jelušić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Slovački u Mađarsku,  a EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj će radionici pojasniti ekspert te banke Dino Shiatis.

Ulazak Hrvatske u Schengenski prostor jedan je od strateških ciljeva i složenih projekata s kojima se Hrvatska uspješno nosi i u kojem mogu doći do izražaja kapaciteti i inovativnost  tehnološkog sektora i ICT industrije. Schengenski projekt prezentirat će Joško Dorić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova.

Modernizacija i proširenje Zračne luke Dubrovnik jedan je od najvećih investicijskih projekata za koji vlada veliko zanimanje stručne i šire javnosti. O izazovima tog projekta, značajnog i za ICT, transportnu i turističku industriju, govorit će Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Teddy the Guardian mjeri vitalne znakove bolesti djece

Jedan medvjedić, jedna inovativna ideja, jedna priča o uspjehu na tržištima od Europe do Amerike – to je Teddy the Guardian, medvjedić koji složenom aparaturom brzo i pouzdano mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. Svoju će inspirativnu priču o uspjehu ispričati Josipa Majić.

U raspravama i izlaganjima 12. DOI konferencije razmijenit ćemo mišljenja i informacije o digitalnim  vještinama, znanju i tehnologijama, o pripremljenosti za cyber napade i svemu što pred Hrvatskom stoji na tom putu.

I ove godine u DEMO sobi posjetitelje očekuje čak 15 inovativnih rješenja koja „čuda rade u praksi“,  jer povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave.

Radionice su već dvije godine pravi hit DOI konferencije, a na ovogodišnjih sedam radionica bit će riječi o nizu novih sigurnosnih rješenja kao i onih za unapređenje poslovanja. Kao i uvijek, DOI konferencija je besplatna za sve sudionike, detaljnije u linku www.doi.hr.

 

Komentari