Aktualno
StoryEditor

Dan otvorenih vrata u Saboru, posjetitelji će prvi puta moći zaviriti i u Ured predsjednika

07. Listopad 2017.

Hrvatski sabor, predstavničko tijelo hrvatskih građana, na Dan neovisnosti, 8. listopada otvorit će građanima svoja vrata od 11 do 17 sati, po prvi put bit će otvoren i Ureda predsjednika.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković susrest će se s građanima u Sabornici u 13 sati, a po prvi put građani će imati priliku vidjeti i Ured predsjednika.

Jandroković je pozvao zastupnike da mu se pridruže na obilježavanju Dana neovisnosti u Saboru otvorenim razgovorom i razmjenom mišljenja s hrvatskim građanima koje zastupaju.

>>> Klarin zadržao titulu prvaka u ‘markiranju’ iz Sabora, za petama Esih i Prgomet

Na Dan otvorenih vrata, pripremljen je poseban program obilaska zgrade Sabora uz stručno vodstvo. Građani će u zgradu moći ulaziti bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled, u grupama od pedeset posjetitelja - svakih 30 minuta. Moći će vidjeti prostore koji nisu dio uobičajenih tura za posjetitelje, a program razgledavanja  trajat će  oko 25 minuta.

Organiziran je i program obilazaka uz stručne voditelje i na engleskom jeziku u 12 i 15 sati.

Za osobe koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez  čekanja u redu.

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora manifestacija je koja se održava dva puta godišnje, uz spomendan 30. svibnja - Dan Hrvatskoga sabora te uz blagdan 8. listopada - Dan neovisnosti.

Manifestacija se održava po osmi put, prvi je put održana u svibnju 2013., u godini ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

24. travanj 2024 21:48