Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 25 godina Matice hrvatskih sindikata

27. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 27. veljače 2018.:

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović primit će izaslanstva braniteljskih i stradalničkih Udruga iz Domovinskog rata (10 sati, Pantovčak 241) Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg će biti objavljeno priopćenje.

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, na kojoj bi se trebalo dati mišljenje može li se odredba o ponavljanju glasovanja iz saborskog Poslovnika primijeniti na izbor predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja  Blaženka Divjak održat će radni sastanak s ministrom obrazovanja, znanosti i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladenom Šarčevićem. Dvoje ministara razgovarat će, uz ostalo, o statusu učenika u obrazovnim sustavima Hrvatske i Srbije, lektoratu hrvatskoga jezika u Novome Sadu, mogućnostima suradnje u području državne mature te procesu vrednovanja visokoškolskih ustanova. Izjave za medije predviđene su u 11,45 sati u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb).

ZAGREB - Tiskovna konferencija "Nova imena na čelu stručnih povjerenstava zagrebačkog HDZ-a" na kojoj će osim predsjednika Povjerenstava zagrebačkog  HDZ-a nazočiti i predsjednik gradskog odbora HDZ-a  Andrija Mikulić (11 sati, zagrebački GO HDZ-a, Gundulićeva 21A/I).

ZAGREB - Svečano obilježavanje 25 godina osnutka i rada Matice hrvatskih sindikata. Na skupu će se podsjeti što je ta sindikalna središnjica napravila od osnutka, kakve je društvene domete ostvarila te koje su zadaće pred njom.  Očekuje se obraćanje zamjenika predsjednika i zamjenika predsjednika Matice hrvatskih sindikata -Vilima Ribića i Branimira Mihalinca, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika reprezentativnih sindikalnih središnjica te ministra zdravstva Milana Kujundžića i ministra rada i mirovinskog sustava, izaslanika predsjednika Vlade RH Marka Pavića. (11 sati u Zgradi sindikata, Ulica Florijana Andrašeca 18/A I. kat).

ZAGREB - Početak radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Odjela psihogerijatrije ("osmice") Klinike za psihijatriju Vrapče. Početku radova nazočit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (7,30 sati, Klinika za psihijatriju Vrapče, Bolnička cesta 32)

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma između Hrvatske gospodarske komore i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojem je cilj ojačati aktivnosti u području energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom te provedbe propisa koji utječu na svakodnevno poslovanje gospodarstvenika. Sporazum će potpisati predsjednik HGK Luka Burilović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Osma međunarodna energetska konferencija o biomasi i obnovljivim izvorima energije na temu korištenja drva kao energenta i proizvodnje energije iz biomase. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Izjave za medije od 9,40 do 10 sati (9,40 sati, hotel Westin, dvorana Panorama, 17. kat).

ZAGREB - 13. skupština Hrvatskih izvoznika, na kojoj će predsjednik Upravnog odbora Darinko Bago podnijeti izvješće o radu za 2017. i financijsko izvješće (13,00 sati, Končar-Elektroindustrija, Fallerovo šetalište 22,11. kat).

26. travanj 2024 08:34