Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

07. Studeni 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 7. studenog 2018.:

ZAGREB - U sklopu plenarne sjednice Savjetodavnog vijeće Europskih sudaca (CCJE) održat će se sastanak Ureda Savjetodavnog vijeće Europskih sudaca (CCJE) (9, 30 sati, na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske, Trg Nikole Zrinskog 3). Plenarne sjednice održavat će se 7., 8. i 9. studenog na adresi Ćirilometodska ulica 5. Nazočnima će se, između ostalih, obratiti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i predsjednik Vrhovnog suda RH Đuro Sessa.

ZAGREB - U 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, skupinu od sedam helikoptera borbenog zrakoplovstva SAD-a obići će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst. Riječ je o helikopterima tipa AH-64 Apache, CH-47 Chinook i UH-60 Blackhawk iz sastava 4. brigade borbenog zrakoplovstva SAD-a koji su u posjetu Zagrebu, u sklopu putovanja prema zrakoplovnoj bazi Stefanovikieo u Helenskoj Republici Grčkoj i pripremama za sudjelovanje u misiji Respolute Support u Afganistanu (8 sati, vojarna "Pukovnik Marko Živković" na Plesu. Dolazak predstavnika medija treba se najaviti).

ZAGREB - Početna konferencija projekta Centar za sigurnost i kvalitetu hrane, koju provode korisnik Projekta Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i projektni partner Sveučilište u Zagrebu – Agronomski fakultet. Okupljene će pozdraviti ravnatelj Zavoda dr. Zvonimir Šostar, dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević (11 sati, Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16).

ZAGREB - Na konferenciji "Croatia Waste Expo" razgovarat će se o unapređivanju sustava gospodarenja otpadom u smjeru kružnog  gospodarstva - konceptom koji uvažava razvoj industrije i gospodarstva, ali i vodi brigu o zaštiti okoliša i prirode. Održat će se  prezentacija Aleksandre Anić Vučinić s Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod nazivom Usklađivanje zakonske regulative s "Paketom o otpadu" te prezentacija neovisnog konzultanta Viktora Simončića "Otpadna plastika kao globalni problem" (10 sati, Mala dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održat će konferenciju za novinare nakon službenog boravka u Moskvi, gdje je primio odlikovanje za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima – Red prijateljstva (11 sati, dvorana 272, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović održat će tiskovnu konferenciju na kojoj će govoriti o Marakeškom sporazumu. Pitanja o kojima će se raspravljati su "tko ide, a tko ne ide u Marakeš", "tko je za, a tko protiv Marakeškog sporazuma", "što se krije u Marakeškom sporazumu", "koga gospodin Jandroković pokušava zastrašiti, a kome baca prašinu u oči". Na konferenciji će govoriti i general Željko Sačić i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček (12,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

OPATIJA - Hrvatsko društvo ekonomista (HED) organizator je 26. savjetovanje HED-a koje će okupiti vodeće hrvatske znanstvenike, stručnjake i gospodarstvenike koji će dati svoje prognoze o ekonomskoj politici RH u 2019. godini. Prvog dana trodnevnog savjetovanja bit će riječi o fiskalnoj politici u 2019., ključnim izazovima i preduvjetima ekonomskog razvoja itd. (10,00 sati, Grand Hotel Adriatic, Ul. Maršala Tita 200).

ZAGREB - Međunarodna konferencija Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) "Razmjena informacija među konkurentima, dogovori o cijenama ili elementima cijene – uloga strukovnih udruženja i komora". Kako navode iz AZTN-a, cilj konferencije je upoznati sudionike s razlikom između dozvoljene i nedozvoljene razmjene poslovnih informacija među poduzetnicima koji su konkurenti, s fokusom na dogovor o pojedinom elementu cijene. Bit će riječi i o ulozi strukovnih udruženja u takvim zabranjenim dogovorima sa stajališta propisa o zaštiti tržišnog natjecanja (10,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

25. travanj 2024 16:55