Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

22. Listopad 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 22. listopada:

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak će biti objavljene dvije presude bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu – za primanje provizije u ratno doba od austrijske Hypo banke, za što je već bio osuđen, ali je presudu ukinuo Ustavni sud te za prodaju jeftine struje Diokiju u čemu optuženičku klupu dijeli s Robertim Ježićem nekadašnjim prijateljem, a potom i krunskim svjedokom optužbe u jednom od brojnih Sanaderovih antikorupocijskih postupaka. Oba postupka vodila je ista sutkinja Jasna Galešić koja će presudu u tzv. aferi Hypo objaviti u 13, a presudu u slučaju HEP-Dioki u 14 sati (Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - "Energetska sigurnost u Hrvatskoj i šire" naziv je međunarodnog energetskog foruma kojega organizira Centar za obnovu kulture. Forumu će se, kako je najavljeno, obratiti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, a među panelistima će biti i saborski zastupnik Davor Ivo Stier te direktorica tvrtke LNG Hrvatska Barbara Dorić (10,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

DUBROVNIK - Godišnji sastanak UN Global Compacta na temu ciljeva održivog razvoja u Dubrovniku će okupiti predstavnike hrvatske Vlade, državnih institucija i poslovnog sektora te goste iz UN-a i više od 30 Global Compact mreža iz Europe, Sjeverne Amerike i s Bliskog Istoka, a koji će sudjelovati i na najvećoj konferenciji u ovom dijelu Europe na temu održivog razvoja "Održivost - budućnost poslovanja". Na konferenciji, koju organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact mreža Hrvatske, bit će riječi o budućnosti rada i održivog poslovanja, dobrim praksama i inovativnim rješenjima poslovnog sektora za zaštitu okoliša te o važnoj ulozi investicija u postizanju održivog rasta i razvoja cjelokupnog gospodarstva (9,00 sati, Hotel Excelsior).

26. travanj 2024 07:35