Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

18. Listopad 2018.

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na proslavi 120. obljetnice utemeljenja Šumarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji ove godine obilježava i 70 godina kontinuiranog izvođenja studijskih programa u području drvne tehnologije. Dosad je Šumarski fakultet završilo više od 7,5 tisuća diplomiranih inženjera, odnosno magistara inženjera šumarstva i magistara inženjera drvne tehnologije, obranjeno je oko 400 magistarskih i specijalističkih radova i oko 250 doktorskih radova. Uzvanicima svečane akademije na početku će se obratiti dekan Šumarskog fakulteta Tibor Pentek, a trebali bi doći, među ostalima, Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Krunoslav Jakupčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti. Predstavit će se i nova monografija Šumarskog fakulteta te dodijeljene nagrade istaknutim studentima i suradnicima (11 sati, Šumarski fakultet, Svetošimunska cesta 23).

ZAGREB - Konferencija za novinare povjereništva Sindikata umirovljenika Hrvatske Zagreb na temu prosvjeda, kojeg organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikat i Matica hrvatskih sindikata, pod nazivom “Doživi mirovinu! I tebe se tiče!”. Sindikat umirovljenika Hrvatske podupire zahtjeve sindikalnih središnjica, a za umirovljenike traže bolji model usklađivanja mirovina, novi model obiteljske mirovine, uvođenje minimalne mirovine i reformu mirovina po posebnim propisima (12 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV. 2, dvorana 427/IV. kat).

ZAGREB - U povodu uspješno provedene vojne vježbe Velebit 18 - združena snaga, u Ministarstvu obrane RH održat će se konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti rezultati preliminarne raščlambe vježbe, kao i troškovi vježbe. (13 sati, Ministarstvo obrane RH, Trg Kralja Petra Krešimira IV br. 1; predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 12,40 sati).

ROVINJ - Zagrebačka burza i Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) organizatori su konferencije "Izazov promjene", koja će u Rovinju 18. i 19. listopada okupiti oko 400 sudionika iz financijske industrije, tijela državne uprave i kompanija. Konferencija, za koju organizatori ističu da je središnje događanje cjelokupne financijske zajednice u Hrvatskoj, ali i regiji, tradicionalno pozornost posvećuje globalnim i europskim ekonomskim i tržišnim kretanjima i u tom kontekstu trendovima u Hrvatskoj, kako na tržištu kapitala, tako i u upravljanju imovinom fondova. Nakon svečanog otvorenja, prema najavama organizatora, sudionicima će se obratiti i guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Ante Žigman (10,00 sati, Hotel Lone, Ulica Luje Adamovića 31).

ZAGREB - Kako izgleda budućnost hrvatskog turizma - tema je skupa SeasonREADY, kojega organizira Institut za turizam. Sudionici skupa uz ostalo će raspravljati i o strukovnom obrazovanju za ugostiteljstvo i turizma (9,30 sati, Hrvatsko kulturno društvo, Bogovićeva 1).

ZAGREB - Poslovodstvo dm na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za godinu 2017./2018. Čelnici tvrtke također će se osvrnuti na smjer razvoja dm marke te društveno odgovorno poslovanje dm-a (11,00 sati, Matis Absolute Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

14. travanj 2024 02:26