Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

10. Listopad 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za srijedu, 10. listopada.

NOVA GRADIŠKA/SLAVONSKI BROD/OPĆINA VRPOLJE - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Novoj Gradiškoj obići će obnovljeni Odjel za dijalizu Opće bolnice Nova Gradiška te posjetiti Osnovnu školu Mate Lovraka gdje će u nastavku projekta "Hrvatska čita" zajedno s djecom čitati ulomke iz djela "Zaljubljen do ušiju" književnika Mire Gavrana. Predsjednica Republike obići će proizvodni pogon tvrtke Clarum d.o.o. (10,10 sati, Ulica I. industrijski odvojak 9), a potom Eko-etno sela Stara Kapela. U Slavonskom Brodu Grabar-Kitarović će posjetiti tvrtku Slavonija DI d.o.o.. Nakon toga posjetit će Srednju školu Matije Antuna Reljkovića (12,35 sati, I. Cankara 76) gdje će biti održana prezentacija projekta "Škola za život" i učenička debata. Također, obići će školski vrt s praktičnom nastavom. Predsjednice Republike potom će održati sastanak o rješavanju problema zagađenja zraka u Slavonskom Brodu (14 sati, Privremeni Ured predsjednice u zgradi Brodsko-posavske županije, Velika vijećnica, I. kat), a izjave za medije predviđene su u 15 sati. Predsjednica će se nakon toga sastati s predstavnicima udruge za rješavanje problema zagađenja zraka, posjetiti Polikliniku za rehabilitaciju djece Zlatni cekin te OPG Šarčević u Sikirevcima. U općini Vrpolje Grabar-Kitarović susrest će se s građanima te se obratiti nazočnima (17,20 sati).

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Prezentacija funkcioniranja uređaja za mehaničku prezervaciju bubrega u periodu od eksplantacije do implantacije, koji je Klinički bolnički centar Zagreb kupio za transplantacijski tim KBC-a (u 10 sati, glavna zgrada KBC-a Zagreb, II kat, predavaonica Klinike za urologije). To je jedini takav uređaj jedini u ovom dijelu Europe, a u KBC-u vjeruju da će pomoću njega znatno poboljšati kvalitetu transplantacijskog programa bubrega u KBC-u Zagreb, kao i u Hrvatskoj. U srijedu, 10. listopada bit će priključen prvi bubreg u svrhu edukacije koji provode kolege iz Belgije.

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge Blokirani na temu "Koliko e-mail iz Hanžeković ureda kompromitira proces izrade novog ovršnog zakona i izaziva sumnju u proklamirane namjere Ministarstva pravosuđa" (11 sati, prostorije BUZ-a, Andrije Hebranga 5). Na konferenciji za novinare sudjelovat će predsjednica Udruge Miriam Kervatin, glavni tajnik Mario Strinavić i dopredsjednik Udruge Sarajko Baksa.

ZAGREB - U organizaciji Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Hrvatskoj održat će se znanstveno-stručni skup "Sveobuhvatna zdravstvena zaštita - vizija Andrije Štampara". Pokroviteljica skupa je predsjednica republike Kolnda Grabar kitarović (počinje u 11 sati, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, Dvorana A). Uvodne riječi dat će ravnateljica Škole prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Marijan Klarica i voditeljica Ureda SZO u Hrvatskoj prof.dr.sc. Antoinette Kaić Rak.

ZAGREB - Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher susrest će se s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj (15,30 sati, u Apostolskoj Nuncijaturi, ulica Tomislava Janka Šagi-Bunića 1). Nakon toga na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održat će predavanje "20 godina od ratifikacija ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima" (18 sati, Ilica 242).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavlja nacrt prijedloga zakona o Državnom inspektoratu, kojim se uređuje ustrojstvo državnog inspektorata, upravljanje, uvjeti za obavljanje inspekcijskih poslova, dužnosti i ovlasti inspektora u svrhu zaštite javnog interesa i javno-zdravstvenog interesa u provedbi propisa te prekršajna odgovornost (10,00 sati, u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Softverska kompanija SAP u sklopu europske turneje u Zagrebu će na konferenciji za medije predstaviti novosti u svom portfelju temeljene na novim tehnologijama, a tom će prilikom na Rooseveltovom trgu postaviti i tehnološki opremljen kamion gdje će posjetitelji moći iskusiti "tehnologiju 360 stupnjeva" te vidjeti rješenja za pametne gradove i drugo (11,00 sati, Rooseveltov trg 5, ispred Muzeja Mimara).

ZAGREB - Predstavljanje novoosnovane zagrebačke podružnice Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka - Association of Croatian American Professionals (ACAP). Prema najavi organizatora, na manifestaciji će između ostalih nazočiti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst, američki građevinski poduzetnik i vlasnik tvrtke Blackard Global Jeff Blackard, bivši američki kongresmen i senator te politički komentator CNN-a Rick Santorum, dopredsjednik kompanije Eden Green Technology Gentry Beach i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas (u 12,00 sati, ACAP Zagreb Chapter, Tituša Brezovačkog 2).

25. travanj 2024 10:59