Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

28. Kolovoz 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 28. kolovoza:

ZAGREB - Ususret 2. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, njezin predsjednik Andrija Mikulić održat će u dvorani Kaptol Stare gradske vijećnice brifing za novinare o početku novog mandata i dnevnom redu predstojeće sjednice (11,30 sati, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5). Poslije neformalnog druženja s novinarima uz kavu, predsjednik Mikulić bit će dostupan i za izjave o gradskim aktualnostima.

ZAGREB - Nakon tematske konferencije "Proces ekshumacije i identifikacije nestalih osoba/lica na području Republike Hrvatske" Regionalne koordinacije udruženja obitelj nestalih osoba/lica s područja bivše Jugoslavije, koja će se održati u ponedjeljak 28. kolovoza u Hotelu Dubrovnik, izjave će na konferenciji za novinare dati čelnica Upravnog odbora Regionalne koordinacije, predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije, te predstavnici pomoćnika ministra hrvatskih branitelja RH, tužiteljstva i odvjetništva Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Međunarodnog komiteta Crvenog križa ( MKCK ) i Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP-a) (14 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1). Konferencija počinje u 10 sati a okupit će predstavnike obitelji nestalih osoba/lica na području RH, članove UO Regionalne koordinacije, institucija nadležnih za traženje nestalih osoba/lica na području RH, institucija za traženje nestalih osoba/lica RS, institucije za traženje nestalih osoba/lica na području BiH, međunarodnih organizacija MKCK, ICMP-a, Hrvatskog Crvenog križa, te Crvenog krsta Republike Srbije. Cilj konferencije je ubrzanje procesa traženja nestalih osoba/lica, informiranje članova obitelji i šire javnosti o problemima i preprekama koje osporavaju proces.

ZAGREB - Uoči sjednice Skupštine Grada Zagreba na kojoj će se glasati o izmjeni imena Trga maršala Tita, inicijativa "Antifašizam je moj izbor" (organizacije civilnog društva, političke stranke i pojedinci) organizirat će prosvjed koji će se održati u 19 sati na Trgu žrtava fašizma. Organizatori najavljuju da će u prigodnom kulturnom programu sudjelovati brojni umjetnici, a neki od govornika bit će aktivistica Sandra Benčić, psihologinja Mirjana Krizmanić, redatelj Ivica Buljan i student Jakov Kolak.

25. travanj 2024 05:18