Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

03. Kolovoz 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 3. kolovoza:

ZAGREB - Uoči 8. obljetnice smrti osnivačice i doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević - Kučar izaslanstvo stranke položit će vijenac i zapaliti svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj. Izaslanstvo će krenuti u 9 sati s glavnog ulaza na groblje, a predvodit će ga v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. U izaslanstvu će biti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, saborska zastupnica HNS-a Marija Puh, član Predsjedništva HNS-a i gradski zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak te drugi istaknuti članovi stranke.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predaje pravnog mišljenja Udruge Vigilare Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu javne rasprave o ratifikaciji Istanbulske konvencije (10 sati, Trg Nevenke Topalušić 1, ispred zgrade Ministarstva). Na konferenciji će govoriti predstavnik pravnog tima Udruge Vigilare, odvjetnik Mario Vojvodić i voditelj ureda Udruge Vigilare Ivan Mihanović. Udruga Vigilare će, osim nadležnom ministarstvu, pravno mišljenje predati svim relevantnim državnim institucijama. Zbog, kako ocjenjuju,  kontroverznosti, velike pravne nedorečenosti i indikacije da će stvoriti nered i mijenjati temeljne zakone koji štite našu djecu i roditeljsku slobodu odgoja djece, Vigilare od hrvatske Vlade i posebno predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, traži da se Istanbulska konvencija ne ratificira.

BIOGRAD NA MORU - Svečano otvorenje Fun Parka Mirnovec, projekta koji je kroz program bespovratnih potpora "Konkurentnost turističkog gospodarstva" financijski podržalo i Ministarstvo turizma (19 sati, X. Jankolovački put 9). Otvorenju će nazočiti i ministar turizma Gari Cappelli koji će nakon obilaska parka, u 19,20 sati davati izjave za medije. Fun Park Mirnovec predstavlja investiciju u vrijednosti od 12 milijuna eura, a projekt je ministarstvo turizma financijski podržalo s ukupno 170 tisuća kuna. Park se sastoji od 24 atrakcije podijeljene u tri tematske cjeline - Gusarski grad, Divlji zapad i Svemir. Svaka cjelina kombinacija je atrakcija i igara sa sadržajima namijenjenima djeci, tinejdžerima i cijelim obiteljima.

KARLOVAC - Predstavljanje novog turističkog vodiča kroz Karlovačku županiju (11 sati, Stari grad Dubovac). Predstavljanju će nazočiti župan Karlovačke županije Damir Jelić.

24. travanj 2024 10:46