Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

01. Kolovoz 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 1. kolovoza:

VARAŽDIN - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević posjetit će Varaždinsku županiju. Najprije će održati sastanak u Županijskoj palači na kojem će sudjelovati župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, zamjenik župana Tomislav Paljak, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević. Uz ministra Krstičevića, sastanku će prisustvovati i načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov, državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, zapovjednik HKoV-a Mate Ostović, posebni savjetnik u Ministarstvu obrane Božo Kožul i načelnik Sektora za vojnu infrastrukturu Ivan Raos. Izjave za medije predviđene su nakon sastanka u Maloj dvorani Županijske palače (Franjevački trg 7, Varaždin, između 9:30 i 9:45 sati). Nakon sastanka delegacije će obići vojarnu "Ivan V. Drašković" u Optujskoj ulici u Varaždinu (od 9.50 do 10.40 sati). U 10,50 sati će položiti vijence kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima Varaždinske županije na Gradskom groblju u Varaždinu.

DALJ - Obilježavanje 26. godišnjice tragične pogibije pripadnika Policijske postaje Dalj, gdje će se ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položiti vijenci i zapaliti svijeće. U 9.30 sati prigodno će se obratiti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica Predsjednice RH i saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović te župan osječko-baranjski Ivan Anušić. U 10 sati predviđena je Sveta misa zadušnica za poginule u crkvi Sv. Josipa u Dalju.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 27. Međunarodnog tjedna dojenja, koju organiziraju Ministarstvo zdravstva i Ured UNICEF-a za Hrvatsku. Na konferenciji će se predstaviti projekt osnivanja prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj O tome zašto je banka humanog mlijeka dio Strateškog plana Ministarstva zdravstva od 2018. do 2020. i važnosti majčinog mlijeka za zdravlje i razvoj prijevremeno rođene djece govorit će Željko Plazonić, državni tajnik Ministarstva zdravstva, Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC Zagreb, Dinka Barić, voditeljica radne skupine za osnivanje banke humanog mlijeka i Anita Pavičić Bošnjak, nacionalna koordinatorica za program promicanja dojenja u jedinicama intenzivnog neonatalnog liječenja i njege.

26. travanj 2024 16:52